30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriTürkiye Finans’tan 125 Milyon TL’lik Kira Sertifikası İhracı

Türkiye Finans’tan 125 Milyon TL’lik Kira Sertifikası İhracı

Türkiye Finans 125 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracını tamamladı…

Türkiye Finans Katılım Bankası, 11-12-13 Eylül tarihlerinde talep topladığı kira sertifikası ihracını tamamladı. 15 Eylül tarihinde yurtiçi piyasada ihraç edilen kira sertifikası 125 milyon TL tutarındaydı.

Halka arz yöntemi ile satışı gerçekleştirilen kira sertifikasının özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Şirketimizin talep toplamasını 11-12-13 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı 125.000.000 TL nominal değerdeki, 175 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleştirilmiştir. Kamunun bilgisine arz olunur.”

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, 2017’nin ilk dokuz ayında toplam 833 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç ettiklerini belirtti. Uzun, “Türkiye Finans olarak katılım bankalarının reel ekonomiye verdiği desteğin en somut göstergelerinden biri olan kira sertifikası ihracı alanında sağladığımız yüksek finansmanla sektördeki söz sahipliğimizi sürdürüyoruz. Kurduğumuz ikinci bir varlık kiralama şirketi aracılığıyla, Türkiye’de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye ve reel ekonomiye destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz