21 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriOsmanbey'de Kiralık Dükkan Sayısı Artıyor

Osmanbey’de Kiralık Dükkan Sayısı Artıyor

Tekstilin kalbi Osmanbey sıkıntılı günlerden geçiyor. Çok sayıda esnafın kepenk indirdiği bölgede en az 50 dükkan boş ve kiralanmayı bekliyor…

Tekstil sektörünün kalbinin attığı Osmanbey’de bir zamanlar boş dükkan bulunmazken, şimdilerde neredeyde iki binadan birinde kiralık ilanı bulunuyor.

Dünya Gazetesi’nden Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre arka sokaklara gidildikçe kiralık ilan sayısı daha da artıyor. Kiraya çıkanların yerine müşteri bulmanın zorlaştığı bölge, çok yüksek hava paralarının konuşulduğu bundan birkaç yıl önceki parlak dönemlerini arıyor.

Osmanbey sokaklarında en az 50 dükkan boş durumda. Kalan tekstilciler durumu şöyle özetliyor: “Rusya ile işler zaten kesat. Afrika ülkelerini büyük ölçüde Çin’e kaptırdık. Ortadoğulu ise gezmeye geliyor, ticarete değil. Bekliyoruz ama neyi beklediğimizi biz de bilmiyoruz.”

Kentsel dönüşümünde etki gösterdiği bölgede işini kapatanların birçoğunun Merter bölgesine taşındığı belirtiliyor. Bu durum Merter’de yoğunluk yaşatırken, bölgede çok sayıda yeni dükkanın açıldığı gözlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz