17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaDiğerİmarAvcılar Kaleterasit Fabrikası Arazisine Konut Projesi Geliyor

Avcılar Kaleterasit Fabrikası Arazisine Konut Projesi Geliyor

Avcılar Kaleterasit Fabrikası’na ilişkin hazırlanan imar planı onaylandı. Fabrika yerini konut ve ticari alanların olduğu karma bir projeye bırakacak…

Avcılar Ambarlı’da yer alan Kaleterasit Fabrikası’na ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Söz konusu plan 7 Haziran ile 6 Temmuz tarihleri arasında askıya çıkarıldı. Plan 30 gün boyunca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile internet sitesinde askıda kalacak.

Söz konusu 9643 nolu parsel, yürürlükte olan imar planında Emsal=1.25, Yençok=4 kat olacak şekilde konut alanı, park alanı ve yol kullanımında kalıyor. Fabrika kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yerini konut projesine bırakacak.

Söz konusu arazide konut kullanımında kalan 4 bin 566 metrekare alan ticaret-konut alanına dönüştürülerek, konut büyüklüğü maksimum 40 metrekare olacak şekilde emsal E=1.40 olarak belirlendi. Bu alanda yapı yüksekliği parselin kuzeyinden geçen 17 metre genişliğindeki ana arter de dikkate alınarak Yençok=Zemin+6 kat ve yapı yaklaşma mesafeleri tüm cephelerden 5 metre olarak düzenlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz