4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAtatürk Havalimanı Ne Olacak? Bakan Arslan Açıkladı

Atatürk Havalimanı Ne Olacak? Bakan Arslan Açıkladı

Atatürk Havalimanı ile 3. Havalimanı’nın aynı anda hizmet vermesinin mümkün olmadığı belirten Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı’nın yapılaşmaya açılmayacağını söyledi…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam eden yeni havalimanı ve Atatürk Havalimanı hakkında Gazete Habertürk editörlerinden Esra Nehir’e bilgi verdi.

3. Havalimanı’nın yüzde 73’ünün tamamlandığını söyleyen Bakan Arslan, “Havalimanının 90 milyon yolcuya hizmet verecek ilk etabını 29 Ekim 2018 tarihinde açacağız” dedi.

Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı ile 3. Havalimanı aynı hava koridorunu kullandığını için aynı anda hizmet vermesinin mümkün olmadığını belirtti.

Atatürk Havalimanı’nda yapılaşmanın olmayacağını vurgulayan Arslan, “İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenecek. Ayrıca küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak da kullanılmasını planlıyoruz. Çok sayıda terminal var burada, bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz. Herhangi bir şekilde imara açılıp AVM ve konut yapılması söz konusu değil” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz