24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriYüzde 5 Vergi İndirimi Ne Zaman Uygulanacak?

Yüzde 5 Vergi İndirimi Ne Zaman Uygulanacak?

Maliye Bakanlığı vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin tebliği geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımladı. Peki yüzde 5 vergi indirimi ne zaman uygulanacak?

Maliye Bakanlığı vergiye uyumlu mükelleflere yüzde 5 vergi indirimi avantajını getirdi. Bu kapsamda ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi mükellefi olanlar ile finans ve bankacılık sektörlerinde faaliyet gösterenler, sigorta ve reasürans şirketleri, emeklilik şirketleri ve emeklilik yatırım fonları hariç kurumlar vergisi mükelleflerinden vergisini düzenli ödeyenlere yıllık beyannameleri üzerinden hesaplanan vergilerinin yüzde 5’i indirilecek.

Hesaplanan indirimi tutarı 1 milyon TL’den fazla olmayacak. İndirimden yararlanmak isteyen mükelleflerin 2018 yılı ve önceki 2 yıla ait vergi beyannamelerini zamanında vermiş ve ödemiş olmaları gerekiyor. Ayrıca indirimin hesaplanacağı beyannamenin verildiği tarih itibarıyla vergi aslı (vergi cezaları dâhil) bin Türk lirasının üzerinde vadesi geçmiş borcunun bulunmaması gerekiyor.

Yüzde 5 Vergi İndirimi Ne Zaman Uygulanacak?
Yüzde 5 vergi indirimi 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle uygulamaya giriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz