28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriAntalya Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Antalya Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Kepez Yeni Emek mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı…

Antalya’ya bağlı Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin temeli törenle atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projeyi hayata geçirecek Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut ve hak sahipleri katıldı.

Kentsel dönüşüm projesi hakkında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü mahalleyi 7 parsele böldüklerini belirterek; “Bu parsel içinde yaşam üzerine her ayrıntı düşünüldü. Güzel ve düzgün bir site projesi ile kentsel dönüşümü hazırladık. Küçük olsun benim olsun değil büyük olsun hepimizin olsun. Daha düzenli şehirleşme bu dönüşümde uygulandı. Kentsel dönüşümün en önemli yanlarından biri belediyemiz sadece imar planlarını yapmakla yetindi. Kentsel dönüşümü vatandaşımız kendisi yapmaktadır. Bir gecekondu stokunun ortadan kaldırılması değil imarlı, iskanlı, ruhsatlı ekonomik ömrünü tamamlamış binaların yenilenmesi gündemdedir. Buradaki kentsel dönüşüm aslında binaların dönüşmesi değil kentin dönüşmesidir” diye konuştu.

Yeni Emek’te kentsel dönüşüm için 3.5 yıl emek harcadıklarını kaydeden Tütüncü, ortaya çıkan sonucu katılımcılığı esas alarak referandumla vatandaşın onayını aldıklarını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz