27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiğerDekorasyonYeni evler İçin Dekorasyon Önerileri

Yeni evler İçin Dekorasyon Önerileri

Yeni taşınacağınız eviniz için dekorasyon planı yapmanız, mevcut evinizi iyileştirmekten çok daha kolay olacaktır. Yeni evinizi dekore ederken trendlere mutlaka göz gezdirin…

2018 dekorasyon trendlerine göre yeni evlerde duvarlar boş kalmayacak, bitkilere bol bol yer verilecek, metalik renkler kullanılacak, tavanlar bile süslenecek!

Pinteres’te göre gözde olacak trendler şöyle:

1. Duvarlar boş kalmayacak!

2018 dekorasyon trendleri göz önüne alındığında, “duvarlar boş kalmayacak” diyebiliriz! Duvar dekorasyonuna ilgi 2017 yılında da epey arttı. Özellikle duvar sticker’ları sıklıkla kullanılmaya başlandı.

Desenli duvar kağıtları da 2018’de sıklıkla kullanılacak.

Özellikle Instagram fotoğraflarının kullanıldığı bu fotoğraf sergileyen ürünler de 2018’de karşımıza bol bol çıkacak.

2. Bitkiler evlerimizin vazgeçilmezi olacak

Bitkiler ev dekorasyonunuza kuşkusuz en taze stil katacak ürünlerdir. Farklı amaçlar için farklı yerlerde bitkileri kullanabilirsiniz. Örneğin saklamak istediğiniz kabloların önüne, görünmesini istemediğiniz herhangi bir dağınıklığın ön tarafına bitki yerleştirebilirsiniz. Bitkilerin kullanım alanlarını detaylı araştırın. Örneğin, salonunuzun her tarafı gün boyu ışık alıyorsa o salona koyu yeşil renkteki bitkilerden yerleştirebilirsiniz, çünkü koyu renkler ışığı tutar. Bitkiler aynı zamanda tozu tutarlar…

3. Metaller yine gözde olacak

Dekorasyonda metal ürünlerin ve renklerin kullanımı git gide artış gösteriyor. Özellikle çerçevelerde ve sehpalarda! Altın, bakır, gümüş, demir, pirinç, çelik… Altın rengi eve lüks, klasik ve ağır bir hava katacaktır. Ancak soft ve doğal renklerle uyum içindeyken o havayı biraz yumuşatır. Bakır, daha rahat ve sıcak bir görüntü verir; pembe, açık gri gibi pastel tonlarla kombinlenebilir. Gümüş iddialı bir tarz yakalamanızı sağlar, demir ise küçük sert dokunuşlar katar. Pirinç ise son dönemin en favorilerinden biri. Sıra dışı ve özgün bir dekorasyon elde edebilirsiniz pirinç ile… Çelik ve krom gibi malzemeler ise kahverengi, gri, bej gibi renklerle kullanılabilir.

4. Terrazzo modası!

Terrazzo, belki de tarihin en eski çevreci zemin kaplama ürünü olarak dikkat çekiyor. 16. yüzyılda İtalya’nın Venedik şehrinde bulunduğu tahmin edilen Terrazzo, yapı ustalarının yaptıkları inşaatlarda dökülen mermer ve granit taş parçalarını kullanmak üzere bir yol aramasıyla ortaya çıktı. Çimento harcının içerisine bu malzemeleri karıştırdılar ve dekoratif bir yüzey elde etiler. Terrazzo zemin kaplamalarıyla dekorasyonunuza muhteşem bir hava katabilirsiniz.

5. Süslü tavanlar

Duvar kağıtları artık tavanlara taşındı. 2018’de evlerde bol bol süslü tavanlar göreceğiz. Özellikle geometrik desenlerle kaplı tavanlarla bol bol karşılaşacağız.

6. Banyolar Spa’ya dönüşecek

Banyolarda spa esintileri 2018’de de vazgeçilmezler arasında olacak. Spa tarzında dekore edilmiş banyolar her zaman rahatlık ve huzur verir. Suyun dinlendirici etkisini bu tip banyolarda daha çok hissedersiniz. Banyonuzdaki spa etkisini artırmak için mumlar, aromatik oda kokuları, taşlar, ahşap ve bambu malzemeler, bitkiler, duvar resimleri ekleyebilirsiniz… Kilim de güzel bir alternatif.

Hürriyet Projeland

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz