14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKanal İstanbul Güzergahında Ev Fiyatları Ne Kadar?

Kanal İstanbul Güzergahında Ev Fiyatları Ne Kadar?

Kanal İstanbul hakkında gelen resmi açıklama tüm sektörü heyecanlandırdı. Gözler Kanal İstanbul güzergahındaki ev fiyatlarına çevrildi…

Kanal İstanbul güzergahında konut fiyatları!
Güzergahta bulunan Arnavutköy’de birinci ve ikinci el ev fiyatları son bir yılda yüzde 5 oranında artış gösterdi. Hürriyet Emlak Endeksi verilerine göre, bölgede ortalama metrekare birim fiyatı 2.316 TL.

Kanal İstanbul güzergahındaki ilçeler arasında yer alan Küçükçekmece’de ise satılık ev fiyatları 3.759 TL mertebesinde. İlçede son bir yılda konut fiyatları yüzde 4 artış gösterdi.

Başakşehir’de konut fiyatları son bir yılda değişim göstermedi. Bölgede ortalama metrekare birim fiyatı 3.455 TL.

Esenyurt’ta konut fiyatları metrekare bazında ortalama 1.864 TL mertebesinde. Son bir yıllık artış oranı ise yüzde 1.

Kanal İstanbul güzergahında son bir yılda fiyatlarda yüksek artışlar görülmedi. Ancak resmi güzergahın açıklanmasından sonra artış olması kaçınılmaz.

Kanal İstanbul güzergahında arsa fiyatları ne kadar?
Güzergahta bulunan Arnavutköy’de arsa fiyatları metrekare bazında ortalama 357 TL’ye ulaştı. Son bir yıllık artış oranı ise yüzde 10.

Hürriyet Emlak ilanlarından edinilen bilgilere göre; örneğin Arnavutköy Terkos mevkiinde 1.385 metrekarelik villa imarlı arsa 850 bin TL’ye satılıyor. Yine aynı bölgede Durusu göl manzaralı, 1.750 metrekare arsa içinde 300 metrekarelik havuzlu ikiz villa 950 bin dolara satılıyor.

Durusu arsa fiyatlarından örnek vermek gerekirse; 210 metrekarelik imarlı ifrazlı arsa 175 bin TL’ye, 8.000 metrekarelik imarlı arsa ise 2 milyon 250 bin dolara satılıyor.

Kanal İstanbul nerede?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamasına göre; Kanal İstanbul projesinin güzergahı Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridororu olarak belirlendi. 45 kilometrelik güzergah Küçükçekmece Gölü’nden başlayacak.

Liman ve lojistik merkezi gibi entegre projeler değerlendirildi. Karadeniz’den çıkacak dolgu malzemeleriyle yapılacak proje alanları, Marmara Denizi’nden çıkacak dolgu ile yapılacak yapay adalar dahil, hepsi birlikte değerlendirilecek ve ayrıntılar netleşecek. Muhtemel dolgu alanlarıyla yapay adaların büyüklükleri ve konumları ön çalışma olarak ortaya kondu; nihai sonuç paylaşılacak.

Marmara tarafında 3 tane geçişi, Marmaray Projesi’nde olduğu gibi batırma tüple Küçükçekmece Gölü’nün altından geçirilmesi hedefleniyor. Kuzey istikametinde olan diğer alternatiflerin tamamı ise köprü geçişi şeklinde olacak.

Kanal İstanbul’dan kaynaklı yarma yapıldığı için, karşıdan karşıya geçişlerde çok da uzun mesafeli viyadük gerektiren geçişler olmayacak. Gemilerin geçiş yüksekliğini kurtaracak geçişler söz konusu olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz