29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriYedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı Geliyor

Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tarım Parkı projesi ile İstanbul’un sosyal ve kültür tarihinde önemli yer tutan ‘Bostan’ kültürünü ve kent içerisinde kalmış bostan alanlarının belli bölgelerde tematik olarak korunmasını ve bahçecilik tarihimizin gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyor.

Tarihi Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı Rehabilitasyon Projesi ile Şifa kafe, sera ve atölyeler, pazar alanı, çocuk oyun alanı, bisiklet yolu, Hasat Lokantası, şifalı bitkiler bahçesi, çiçkeli bitkiler bahçesi gibi alanlar yer alacak.

Seralarda ise sebze üretim atölyesi, Sera-Yeşilev, arıcılık atölyesi, kompost atölyesi, bahçe yapıları atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, ahşap ürün atölyesi bulunacak.

Bostan ve üretim faaliyetleri için pazar yeri ve festival alanının kurulacağı projede pazar alanı gölge strüktürü üzerinde yer alacak güneş panelleri ile kendi elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Projede kapsamında engelli vatandaşlar da düşünüldü. Engelli kullanıcılar için Pazar Alanı meydanında konuşlandırılacak Tarım Atölyesi’nde, yükseltilmiş bahçelerde bostan üretimi imkanı sağlanacak.

Ayrıca kütüphane ve derslikler, tohum bankası, çiftçilere ve bostanlara yönelik yapılabilecek eğitim, seminer ve toplantılar için ve bostanlarla ilgili yayın ve tanıtıcı ürünlerin satışı için ayrılmış bir mekan da projede yer alacak.

Avan projesi ve uygulama projesi onaylanan Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Park’ın ihale sürecinin ardından kısa sürede hayata geçmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz