17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'un Alışveriş Caddelerinde Boş Dükkan Sayısı Artıyor

İstanbul’un Alışveriş Caddelerinde Boş Dükkan Sayısı Artıyor

İstanbul’un ünlü alışveriş caddelerinde dolu dükkan sayıları giderek azalıyor. 2017’nin ilk çeyreğinde özellikle İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi’nde boş dükkan sayısında ciddi artış görüldü…

JLL Türkiye’nin Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı’nın mercek altına alındığı rapor yayınlandı. Raporda 2017 yılının ilk çeyreğindeki dolu ve boşluk oranları ile marka yapısı ve kentsel dönüşüm süreçleri ele alındı.

Raporda 2017’nin ilk çeyreğinde Bağdat Caddesi’ndeki dolu olan parekende mağazası satılı 350 olarak hesaplanırken, bu rakam bir önceli yıl 427 olarak hesaplanmıştı. 2017’nin ilk çeyreğinde Bağdat Caddesi’nde 51 adet boş dükkan bulunuyor. Geçen yıla kıyasla büyük bir düşüş yaşanan Bağdat Caddesi’nde, boşalan dükkanlara kentsel dönüşüm neden olarak gösteriliyor.

İstanbul’un yabancı ziyaretçiler tarafından en çok ziyaret edilen perakende caddesi olarak bilinen İstiklal Caddesi’nde de bu yılın ilk çeyreğinde dolu olan mağaza sayısı 234 olarak açıklandı. Geçen yıl caddede 263 mağaza doluyken, bu yıl 32 dükkanın boş kaldığı belirlendi. LL Türkiye uzmanlarına göre İstiklal’deki mevcut durumun başlıca nedenleri turist sayısındaki keskin düşüş ve caddede uzun zamandır devam eden altyapı çalışmaları.

Lüks markaların İstanbul’daki merkezi olarak kabul edilen Nişantaşı’nda ise diğer caddelere göre durum daha iyi. Nişantaşı’nda boş dükkan ve mağaza sayısı 2016’nın ilk çeyreğinde 19 iken; bu yılın ilk çeyreğinde 25 olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 519 dolu olan mağaza varken, bu yıl bu rakam 498 olarak hesaplandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz