28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriY Kuşağının Yüzde 60'ı "Ev"siz

Y Kuşağının Yüzde 60’ı “Ev”siz

Y kuşağının yalnızca yüzde 40’ı ev sahibiyken, evi olmayanların yüzde 83’ünün 5 sene içerisinde ev sahibi olmayı planladıklarını söyledi…

HSBC Grubu’nun bireylerin konut sahibi olma yolundaki ihtiyaç ve taleplerini incelemek amacıyla 9 ülkeden 9 binden fazla kişinin görüşünü alarak gerçekleştirdiği “Konut Sahibi Olma Eğilimleri” araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Araştırmaya göre Y kuşağının sadece yüzde 40’ı konut sahibi iken, konut sahibi olmayanların yüzde 83’ü 5 yıl içinde konut sahibi olmak istiyor. Y kuşağının konut sahibi olması önündeki en büyük engellerin küresel olarak ücret artışlarındaki düşük seyir ile birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin olduğu gösteriliyor.

Ev almayı planlayan bireylerin yüzde 69’u henüz yeterli peşinatı biriktirmediğini belirtirken, yüzde 34’ü beğendiği tipte bir evi almayı finansal olarak karşılayamayacağını ifade ediyor. Konut almak isteyenlerin yüzde 64’ü satın alabilmek için maaşlarının daha yüksek olması gerektiğini söylüyor.

Gelecek 2 yıl içerisinde konut sahibi olmayı istediğini belirten bireylerin yaklaşık yüzde 31’i henüz belirlenmiş genel bir bütçeleri olmadığını, yüzde 54’ü ise yalnızca tahmini bir bütçe belirlediklerini ifade ediyor. Geçen 2 yıl içerisinde konut sahibi olmuş bireylerin yüzde 56’sı da öngördüğü bütçeyi aştığını söylüyor.

Y kuşağı ev almak için eğlence harcamalarını kısabileceğini, hayalindekinden daha küçük bir ev alabileceğini, çocuk sahibi olmayı erteleyebileceğini belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz