29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriEv Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat

Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat

Ev sahibi olma hayaliyle yaşayanların bu hayalini gerçekleştirmeye destek olacak ipuçlarını haberimizde derledik…

Konut sahibi olurken yapılması ve dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Ev hayalini gerçeğe dönüştürmeye destek olacak adımlar;

1) Ev Sahibi Olmak İçim Erken Planlama ve Peşinat
Ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürecek ilk adım peşinat ödemesidir. Bu yüzden erken planlama ile peşinatı biriktirmek en önemli kısım. Kalan tutar uygun bir kredi ile tamamlanabilir.

2) Konut Fiyatının Ötesini de Düşünün
Konut sahibi olurken bütçe kısmı yalnızca konut fiyatıyla bitmiyor. Tapu harcı, sigorta gibi masrafların yanı sıra evin içinde de ekstra harcamalar yapılabiliyor. Ev alırken tüm masrafları bütçeye dahil ederek planlamak gerekiyor.

3) Fekadarlıkta Bulunun
Ev sahibi olmak günümüz şartlarında ağır bedellere denk geliyor. Peşinat biriktirirken günlük harcamalarınızdan tasarruf edebilecek kalemler düşürülürken, aylık taksit ödemelerinin de bütçeyi sarsmamasına dikkat edilmesi gerekiyor.

4) Destek Alın
Konut kredisiyle ev almak tek seferlik bir işlem olmadığı gibi uzun vadeli bir plan olarak ele alınıp düşünülmeli. Farklı konut kredileri farklı ihtiyaç ve durumlara uygun olduğundan doğru tercihi yapmak için profesyonel finansal danışmanlık desteği alınması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz