8 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriUzundere Kentsel Dönüşüm Projesinin Altyapı İhalesi 5 Mayıs'ta

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesinin Altyapı İhalesi 5 Mayıs’ta

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinin altyapısı için 5 Mayıs’ta ihaleye çıkılıyor…

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere kentsel dönüşüm projesinde çalışmaları hızlandırdı. Birinci etap inşaatı dördüncü kat seviyesine gelirken, ikinci ve üçüncü etap projelerinin başlaması için hazırlıkları sürüyor.

İnşaatların sürdüğü Uzundere kentsel dönüşüm projesinin altyapı için 5 Mayıs’ta ihale yapılacak. Bölge sağlıklı yapılara kavuşurken bir yandan da yol, kaldırım, enerji hatları, su ve kanalizsyon şebekesi de baştan hayata geçirilecek.

Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 422 konutluk ikinci etap için de ihale aşamasına gelindi. Projede uzlaşma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından tapular hak sahipleri tarafından sözleşme gereği inşaatlar tamamlanana kadar belediyeye devredildi. İnşaat ihalesi için hazırlıklara başlandı. Haziran ayında ihalenin gerçekleşmesi bekleniyor.

Üçüncü etapta da hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri tamamlanma aşamasına geldi. Yıl sonuna kadar üçüncü etap yapım ihalesi de gerçekleşmiş olacak.

Projenin tamamı bittiğinde 32 hektar alanda 3 bin 500 konut, konut altı ticaret alanları, merkezi iş alanında ticaret, ofis ve otel kompleksi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket, futbol sahaları, tenis kortu, eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları, yeşil alanlar yer alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz