19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriTürkiye'nin en yaşanabilir 10 ilçesinden 7'si İstanbul'dan

Türkiye’nin en yaşanabilir 10 ilçesinden 7’si İstanbul’dan

REIDIN tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’nin 81 ili genelindeki ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koyan Sosyoekonomik Derecelendirme çalışmasına göre, araştırma kapsamındaki 258 ilçe içinde A+ derecesine sahip ilk üç ilçe sırasıyla Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy oldu. Listenin ilk üçü İstanbul’dan çıksa da, Ankara’nın Çankaya ilçesi 7’nci, Muğla’nın Bodrum ilçesi ise 9’uncu sıradan ilk 10’a girmeyi başardı.

Refah düzeyi, kültürel seviye, eğitim düzeyi gibi kategorilerdeki çeşitli parametrelere göre, bölgelerin yaşanabilirlik düzeylerini hesaplayan REIDIN Sosyoekonomik Derecelendirme çalışmasının 2017 sonuçlarına göre, kapsam dahilindeki 258 ilçe içinde A+ derecesine sahip ilk üç bölge sırasıyla Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy oldu. Listenin ilk üçünde İstanbul ilçeleri yer alsa da Ankara’nın Çankaya ilçesi 7’nci, Muğla’nın Bodrum ilçesi ise 9’uncu sıradan ilk 10’a girerek, sosyoekonomik açıdan en yaşanabilir ilçeler arasında yer almayı başardı.

Beşiktaş zirveyi kaptırmıyor
2015 – 2017 dönem aralığında en yaşanabilir ilçelerin başında gelen İstanbul’un Beşiktaş ilçesi, 2017’de de zirveyi kaptırmadı. Aynı dönem içinde yerini korumayı başaran bir diğer bölge de, 4’üncü sırada yer alan İstanbul’un Sarıyer ilçesi oldu. Çalışma sonuçları sıralama yönüyle değerlendirildiğinde ise, İstanbul ilçelerinden Kadıköy’ün Beyoğlu’nu geride bırakıp 2017’de ikinci sıraya yükseldiği görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz