5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ Pendik ve Maslak'ta Millet Bahçeleri yapacak!

TOKİ Pendik ve Maslak’ta Millet Bahçeleri yapacak!

3 yılda 50 millet bahçesi hedefiyle Pendik ve Maslak’taki arazileri parka dönüştürme çalışmalarına başlayan TOKİ, “daha çok yeşil” anlayışıyla büyük şehir parkları inşa ediyor.

Nitelikli sosyal yaşam alanları üretme fikrini TOKİPARK’lar ile gerçekleştiren TOKİ, Başakşehir, Maslak, Pendik Koru ve Bakırköy’de toplam 1,4 milyon metrekarelik yeşil alanda dört büyük şehir parkı projesini hayata geçiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergesiyle Maslak ve Pendik’te yapılması planlanan millet bahçesi için çalışmalara vakit kaybetmeden başlayan TOKİ, vatandaşların kaliteli zaman geçirecekleri mekânlar inşa ediyor.

MİLLET BAHÇELERİ PROJELERİNDE TOKİ DEVREDE

29 Ekim’de yeni yerine taşınacak Atatürk Havalimanı’nın, İstanbul için millet bahçesine dönüştürüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyadaki modern şehirlerde örnekleri olan büyük öl­çekli hayat alanının İstanbul’a kazandırılacağını açıkladı. Erdoğan’ın millet bahçesi açıklamasından hareketle TOKİ, 2023’ kadar üretilecek pek çok millet bahçesi projesinin yapımında görev alırken; Emlak Konut GYO, yeni havalimanında görev yapacak personel için inşa edilecek konut projesi çalışmalarına başladı. İstanbul Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de 3,6 milyon metrekare alanda Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle yaklaşık 15 bin konut yapılması planlanıyor.

İSTANBULUN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ

Bakırköy ve Küçükçekmece gibi nüfusun ve yapılaşmanın yoğun olduğu ilçelerin ortasında bulunan 11 milyon 700 bin metrekarelik alana sahip İstanbul Atatürk Havalimanı, millet bahçesine dönüştürüldükten sonra Moskova’daki 18 bin dönümlük ve Amerika’daki 17,4 bin dönümlük Griffith Park’ın ardından dünyanın en büyük üçüncü parkı olacak. Ayrıca, parkta Türkiye ve dünyanın endemik bitki örtüsünü yaşatan peyzaj düzenlemesinin de yapılması hedefleniyor.

ESKİ STATLAR MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Üçüncü havalimanının faaliyete geçmesiyle seferlere son verecek olan Atatürk Havalimanı’na İstanbul’un en büyük millet bahçesi yapılırken, ülkenin farklı yerlerinde millet bahçeleri projeleri hayata geçi­rilecek. TOKİ ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın gerçekleştireceği 30 yeni park çalışmasıyla İstanbullular daha çok yeşille buluşacak.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla eski statların bulunduğu alanlar da millet bahçesine dönüştürülerek vatandaşın rahat nefes alması sağlanacak. Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu’da eski statların bulunduğu alanlara belediyeler tarafından millet bahçesi kurulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz