19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriMevlüt Uysal: Bağcılar'da kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Mevlüt Uysal: Bağcılar’da kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar’a yapılan 15 tesisin açılışı ve 2 yeni tesisin de temel atma töreni gerçekleştirildi.

stanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) Bağcılar’da yapılan yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bağcılar Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, ilçeye 15 eser kazandırdıklarını bunların açılışını yaparken 2 tesisin ise temelini attıklarını söyledi.

Uysal, yapılan eserlerle Bağcılar’ın diğer ilçelere göre en fazla yatırım alan yerleşim birimi haline geldiğini belirterek, “Öncesinde Bağcılar, İstanbul’un dışında, uzak bir köşe gibiydi. Bağcılar kısa bir süre içerisinde geçmişte Mecidiyeköy ne ise Bakırköy ne ise o hale döndü.” dedi.

İstanbul’un Avrupa yakasındaki metro geçişlerinin Bağcılar’da gerçekleştiğini aktaran Uysal, “Mecidiyeköy’den Beylikdüzü’ne, Mecidiyeköy’den Bahçeşehir’e, Mecidiyeköy’den Çekmece’ye gidecek kim varsa mecburen Bağcılar’dan geçecek. Dolayısıyla Bağcılar, önümüzdeki dönemlerde İstanbul’umuzun en güzel, en merkezi ilçelerinden birisi olacak. Şu anda eksikliklerimiz var ama inşallah hızlı bir şekilde o eksiklikleri tamamlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bağcılar’ın, AK Parti’ye sürekli destek verdiğini hatırlatan Uysal, şöyle devam etti:

“Biz de teşekkürümüzü sadece laf ile yapmıyoruz, icraatla yapıyoruz. Şu anda 15 tesisimizin ve yaptığımız yatırımın açılışındayız. Bunların içerisinde yaptığımız birçok değişik yatırım var. Bilgi evlerinden spor tesislerine içinde bulunduğumuz trafik eğitim merkezinden alt, üst geçitlere, bütün cadde düzenlemelerine meydana kadar, ihtiyaç olan konularda yatırım yaptık. Yine iki temel atıyoruz. Bunlardan biri kapalı yüzme havuzu, diğeri kapalı spor salonu.”

154 milyonluk yatırım
Uysal, açılışını gerçekleştirdikleri yatırımların toplam maliyetinin 85, temelini attıkları tesislerin ise 69 milyon lira olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığımız tesislerin içerisinde biri var ki çok önemli. Bu içinde bulunduğumuz tesis. Özellikle burada anneler var, yanlarında çocuklarıyla. Şu anda hepimizin şikayet ettiği bir konu var. Sokakta trafik öyle bir noktaya geldi ki basında halk arasında trafikte dolaşan birçok sürücüye trafik canavarı diyoruz. Trafikte yaşadığımız sıkıntı, sürücülerin trafik kurallarına uymaması ve kuralları bilmemesinden kaynaklanıyor. Belediye olarak trafiği rahatlatma adına yol, vatandaşın rahat hareket edebilme adına ışıklandırma ve kaldırım düzenlemeleri yaparken, aynı zamanda trafik eğitimi de vermek zorundayız. Şu anda İBB olarak Topkapı’da trafik eğitim merkezimiz var. Çocuklara yönelik, okul öğrencilerine yönelik eğitim veriyor. Yılda toplam 120 bin ziyaretçimiz var. İstanbul’un değişik bölgelerine biz bu trafik eğitim merkezleri yapalım ki gençlerimizi, çocuklarımızı trafiğe çıkmadan şoförlüğe başlamadan doğru trafik kuralları nasıl uygulanır, trafikte nasıl araç sürülür ehliyet almadan bunları öğrensinler istiyoruz.”

İstanbul’un 6 bölgesinde bu eğitim alanlarını oluşturmak ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bir ortak çalışma yapmak istediklerini vurgulayan Uysal, “Ortak çalışmayla okullarda trafik dersi olsun ve gelip trafik eğitim merkezlerinde bu dersleri alsınlar. İstanbul’un 6 bölgesinde bunu yaptığımız zaman bütün okullara hizmet verebileceğimiz bunu Bakanlığımız ile protokole dönüştüreceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz