20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriSelma Güneri kimdir? Selma Güneri kaç doğumlu?

Selma Güneri kimdir? Selma Güneri kaç doğumlu?

Geçtiğimiz günlerde oğlu Umut Sezgin’in nişanıyla adı yeniden duyulan Selma Güneri kimdir? Selma Güneri kaç doğumlu?

Selma Güneri, 1951 yılında ses sanatçısı Lütfi Güneri’nin kızı, Aysun Kocatepe’nin babası orkestra şefi ve şarkıcı Çetin İnöntepe’nin kardeşi olarak İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

İlkokulu Amerika’da okuduktan sonra ortaokulu Şişli Koleji’nde okuyan Selma Güneri, Kandilli Kız Lisesi’nin orta kısmından sonra öğrenimini bırakmıştır.

1964 yılında Perde Dergisi’nin açtığı yarışmada 1. olan Selma Güneri, Halit Refiğ’in yönettiği “İstanbul’un Kızları” filmiyle sanat hayatına başlamıştır.

Selma Güneri, 1965 yılında Duygu Sağıroğlu‘nun yönettiği ve Yılmaz Güney‘in başrol oynadığı “Ben Öldükçe Yaşarım” filminde, çocuk kadın görünümü ile bir dansöz kızı oynamıştır

1966 yılında oyuncu Yusuf Sezgin ile dünya evine giren Selma Güneri, 1966 yılında “Ben Öldükçe Yaşarım” ve “Son Kuşlar” filmlerindeki oyunculuğu ile henüz 15 yaşında iken Antalya Altın Portakal Film Festivalinde “En İyi Kadın Oyuncu” seçilmiştir.

Yusuf Sezgin ile evliliğinden 3 Mayıs 1975 tarihinde Umut isimli bir oğlu dünyaya gelen Selma Güneri, 1979 yılında Yusuf Sezgin’nden boşanmıştır.

1980 yılında baterist Asım Ekren ile nişanlanan daha sonra ayrılan Selma Güneri, 10 yıl sonra Asım Ekren ile evlenip 1994 yılında tekrar boşanmıştır.

Selma Güneri, 1996 yılında Senaryosunu Mete Özgencil‘in yazdığı İrfan Tözüm‘ün yönetmenliğini yaptığı “Mum Kokulu Kadınlar” filminde Güneri; Halil Ergün, Hande Ataizi, Sevtap Parman, Yasemin Alkaya ile birlikte oynadı. 2011 yılında Cem Kılıç ve Zeynep Dörtkardeşler ile “Dinle Sevgili” dizisinde rol almıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz