25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriOray Eğin kimdir? Oray Eğin kaç yaşında?

Oray Eğin kimdir? Oray Eğin kaç yaşında?

Sözcü’den Habertürk’e transfer olan Oray Eğin kimdir? Oray Eğin kaç yaşında?

İstanbul’da 1979 yılında dünyaya gelen Oray Eğin, aslen Sivas Divriği’lidir. Eğin, 9-10 yaşlarındayken annesi ile birlikte Amerika‘daki teyzesinin yanına giderek ilkokulu ve ortaokulu orada okumuştur.

1996 yılında Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nden mezun olan Oray Eğin, 16 yaşında bir lise öğrencisiyken Hürriyet gazetesinde çalışan Ayşe Arman‘a “Ben köşe yazarı olmak istiyorum!” diye bir yazı yazdı. O Ertuğrul Özkök‘e göndermiş ama o zaman pek olumlu bir yanıt alamamış. Daha sonra Mehmet Ali Birand‘ın yanında 32. Gün’de başlamıştır.

Gazetecilik mesleğine Radikal gazetesinde ‘Kent fısıltıları’ adı altında düz dedikodu yazıları yazarak başlayan Oray Eğin, aynı gazetenin cumartesi ekinde röportajlar yapmaya başlamıştır.

4-5 yıl röportajlarına devam eden Oray Eğin, daha sonra Akşam gazetesine geçmiştir. Eğin, 2013 yılının Aralık ayında Sözcü gazetesinde yazmaya başlamıştır.

Bir süre Star TV‘de talk show yapan Oray Eğin, Columbia’da gazetecilik üzerine yüksek lisans yapmıştır. Oray Eğin, son olarak Habertürk Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya başlamıştır.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz