26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri'Müteahhidin hakları korumaya alındı'

‘Müteahhidin hakları korumaya alındı’

Resmi Gazete’de yayınlanan müteahhit firmalara sağlanan destekle ilgili Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik değerlendirmede bulundu.

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan ve yapılan değişiklikle müteahhit firmalara destek sağlandı. Satıştan dönme için 24 ay üst sınır kabul edilirken, yüzde 2 olan tazminat kademeli olarak yüzde 8’e kadar arttı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çelik değişiklikle ilgili, “Üreticinin bir kusuru varsa tüketicinin tazminatsız iade hakkı var. Ama eski düzenleme ‘keyfi iade’ yapan tüketiciyi korurken firmaları zorluyordu. Alıcı nedensiz 23. ayda gelip ‘evi geri alın’ diyordu. Oysa firma o eve satıldı gözü ile bakıyordu. Bir de alıcının parasını 90 günde vermek zorundaydık. Firmalar satıştan aldığı parayı demire çimentoya yatırıyor. Biz banka değiliz, bu kadar hızlı sürede para iadesi yapamayız. Şimdi yeni düzenleme ile bize verilen para iade süresi de 2 katı çıktı ve 180 gün olarak belirlendi. Yeni uygulama ile hem tüketicinin hem de üreticinin haklarını korundu ve orta yol bulundu” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz