29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaDiğerİmarKuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli Şile İmar Planı Askıda

Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli Şile İmar Planı Askıda

Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli-Şile (Kömürlük) Bağlantı Yolu güzergahın yer alan 1. derece doğa sit alanı için hazırlanan koruma amaçlı imar planı değişikliği askıya çıktı…

İstanbul Beykoz Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli-Şile (Kömürlük) Bağlantı Yoluna ilişkin Bozhane, Göllü, Kılıçlı ve İshaklı Köyleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği, Çevte ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Plan değişikliği 09 Mart 2017 ile 07 Nisan 2017 tarihleri arasında 30 gün boyunca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ve web sitesinde askıda kalacak. Plana ilişkin itirazlar İl Müdürlüğü’ne yapılabilecek.

Planlama, yapım çalışmaları devam eden Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde, Çekmeköy-Beykoz ve Şile İlçeleri sınırları içinden geçmekte olan Kuzey Marmara Otoyolunun Şile Bağlantısını sağlayacak olan yol güzergahının Beykoz ilçe sınırları içinde ve aynı zamanda 1. Derece doğal sit alanı içinde kalan kesimine imar planlarının düzenlenerek ilgili kurumlar tarafından onaylanmasını kapsıyor.

1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği, toplam 11,5 kilometre uzunluğa sahip olan güzergahın üzerinde yer alan 1.derece doğal sit alanı içinde kalan kesimine ilişkin olarak hazırlandı. Sit alanı dışında kalan kesimlerine ait imar planları bu planları onama yetkisinde olan kurumlar bünyesinde devam ediyor.

Planlama çalışmaları tamamlandıktan sonra kamulaştırma ve yol yapım çalışmalarına start verilecek.

İMAR PLANLARI VE RAPORLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Maide KARADAĞ/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz