7 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriKonut sektörü 'Türkiye için kazanç vakti' kampanya detayları açıklandı!

Konut sektörü ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanya detayları açıklandı!

Daha güçlü bir ekonomi için konut sektöründe yepyeni bir kampanya başladı. İşte detaylar…

Artan döviz artışı ile birlikte daha güçlü ekonomi için gayrimenkul sektörü elini yine taşın altına koydu. Türkiye için kazanç vakti sloganı ile yepyeni bir kampanya başlıyor.

Yüzde 10 indirim, yüzde 10 peşinat, 0,98 faiz oranları…

Konut sektöründe başlayacak kampanya kapsamında yüzde 10 indirimle konut satın alınacak. Yüzde 10 peşinat ve yüzde 15’lik iki ara ödeme ve sonrasında yüzde 0,98’lik faiz oranı ile konut satın alınabilecek.

Son gün 31 Ekim

Kampanya 100 bin konutu kapsyacak. 29 Ağustos’ta başlayacak olan kampanya 31 Ekim’e kadar sürecek. Kampanyada konut fiyatlarında hiç bir sınırlamaya yok. Bugün yapılan basın toplantısı ile kampanyanın tüm detayları açıklandı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin ve çok sayıda inşaat firması yetkilileri katıldı.

Örnek ödeme planları hazırlandı

Kampanya için örnek ödeme planları çıkarıldı. Örneğin 300 bin TL’lik konutlarda yüzde 10 indirim yapılarak konut fiyatı 270 bin TL olarak belirlendi. Yüzde 10 peşinat yani 27 bin TL ödeme sonrasında 2 adet 40 bin 500 TL2lik ara ödemeler yapılacak ve ger, kalan yüzde 60’lık kısım 162 bin TL de yüzde 0, 98 faiz oranı ile 120 ay vadelendirilebilecek. Eğer 500 bin TL’lik bir daire almak istiyorsanız da yine daire fiyatı üzerinden yüzde 10 indirimle daire fiyatı 450 bin TL’ye çekildi. Yüzde 10 peşinat ile peşinat tutarı 45 bin TL olarak belirlendi ve 67 bin 500 TL’lik 2 ara ödeme sonrasında kalan 270 bin TL’lik yüzde 60’lık tutar yine yüzde 0,98 faiz oranı ile 120 aya kadar vadelendiririlebiliyor.

‘Milli duruşumuzu bozmayacağız’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ülke ekonomisi için yapılan bu kampanya kapsamında ‘Türkiye için kazanç vakti sloganıyla bir kampanya gerçekleştiriyoruz. Gayrimenkul sektörünün tüm semsilcileri burada. Türkiye’nin düştüğü her sıkıntılı anlarda inşaat sektörü devreye girdi ve birlik beraberlik içinde olarak ülkenin ekonomisini yukarıya taşımaya gayret gösterdi. Biz adeta milli bir duruş sergiliyoruz. Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine giren inşaat sektörü bugün yine yapılması gereken tüm defakarlığı yapıyor. Ülkemiz ekonomik bir kuşatmayla karşı karşıya. Her ne olursa olsun biz milli bir duruş sergiliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza da iradelerinden dolayı teşekkür ediyorum. 100 bin bağımsız bölümü içeren bu kampanyada satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Yüzde 10 peşinat alınacak. 2 tane yüzde 15’lik ara ödemeler olacak ve geri kalan kısmı da 0,98 banka kredisi ile alma imkanı olacak. Erken borç kapatma için de ayrıca ödeme seçenekleri bulunacak. Sektörümüz daha önce olduğu gibi bugün de bir fedakarlık örneği gösteriyor. Biz böye durduğumuz dürece kimse bizim elimizi bükemez. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi hiç bir eylemden geri kalmıyoruz. 100 günlük eylem planımızı hazırladık. Amerikan menşeili ürünlerin kullanımlayacağını ve Emlak Bankası ile çalışmalar yaptıklarımızı geçtiğimiz günlerde açıklamıştık. Hem vatandaşımızın hem sektörümüzün faydalanacağı hızlı adımlar atıyoruz. Bunun dışında TOKİ de borcunu ödeyene bir indirim kampanyası başlattı. Bu projenin buraya gelmesinde çok büyük fedakarlıklar var. Kampanya kapsmaında konutlarda fiyar artışına kesinlikle gidilmeyecek Bunun takibini biz bakanlık olarak bizzat yapacağız’ açıklamasını yaptı.

‘2018 kar yılı değil, ar yılı olacak’

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ülke ekonomisini güçlendirmek için yapılan bu kampanyayla ilgili ‘Bundan önce de yapılan kampanyalarda gördük ki ekonomiyi güçlendirmek amacıyla birlikten güç doğar özdeyişi işe ekonomik algıların hepsini yüzümüzün akıyla atlattık. Türkiye üzerine kurulan her oyunda güçlü bir sinerji yarattık. Önümüzdeki her sorunu alnımızın akıyla aştık. Bu sorunları da yine alnımızın akıyla aşacağımıza inanıyoruz. Türk inşaat sektörünün sağlıklı ve güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. İNDER olarak 2018’i kar yılı değil ar yılı olarak ilan ediyoruz.’ dedi.

‘Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu göstereceğiz’

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas kampanyayla ilgili ‘Gayrimenkul sektörü olarak lokomotif sektör olduğumuzun bilincindeyiz. Son iki yıldır da sektör olarak ciddi anlamda elimizi herseferinde taşın altına koyarak büyük fırsatlar sunmaya çalıştık. 15 Temmuz sonrasında başlatılan konut seferberliği ile 1 hafta 15 gün içinde çok hızlı bir aksiyon alarak hiç birşeyin gri yada siyah olmadığını ve Türkiye’nin dim dik ayakta olduğunu göstermiş olduk topluma. İnşaat sektörü küçülmeyen tek sektör olarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.’ açıklamasını yaptı.

‘Konut kampanyası ekonomide pozitif hava yaratacak’

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin ise yaptığı açıklamada ‘Bugün GYODER olarak başlatılan kampanyanın içinde yer almaktan son derece gurur duyuyoruz. Sektör son yıllarda oldukça esnek bir yönetim tarzı yaşadı. GYODER olarak sektörü kısa dönemde rahatlatacak çalışmalara oldukça önem verdik. Büyük işbirliklerine imza attık. Son dönemde kamunun başlattığı kamu indirimi ile işbirliği içindeyiz. Bu kampanyalar önemli avantajlar içeriyor. Ekonomide pozitif bir hava yaratıyor. Konut alıcılaı için bu indirim oranları çok önemli. İstikrarın güçlenmesi için her türlü elimizden geleni yapacağız. Vatandaşın daha uygun şartlarda konut sahibi olması ve ekonominin canlanması için toplandık.’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz