18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriEv alana kur garantisi!

Ev alana kur garantisi!

2 ay sürecek kampanyada sektörün tüm paydaşları güç birliğine gidiyor. ‘Türkiye için kazanç vakti’ sloganıyla başlayan kampanyada gayrimenkulün en iyi yatırım aracı olduğuna vurgu yapılacak.

GARANTİLİ MODEL
Şöyle ki; peşinatın döviz veya altın cinsinden yatırılması durumunda ödenen peşinat ödeme tarihindeki Merkez Bankası’nın kuruna göre döviz veya altına endekslenecek. Bu tutar 12 ay sonra kurla karşılaştırılacak. Karşılaştırma sonrası yüksek olan kur baz alınacak. Fark oluşması durumunda ise o tutar vatandaşın taksitlerinden düşürülecek. Yani vatandaş garantili bir modelle ev sahibi olacak.

Konut sektöründe başlayacak kampanya kapsamında yüzde 10 indirimle konut satın alınacak. Yüzde 10 peşinat ve yüzde 15’lik iki ara ödeme ve sonrasında yüzde 0,98’lik faiz oranı ile konut satın alınabilecek.

Son gün 31 Ekim

Kampanya 100 bin konutu kapsyacak. 29 Ağustos’ta başlayacak olan kampanya 31 Ekim’e kadar sürecek. Kampanyada konut fiyatlarında hiç bir sınırlamaya yok. Bugün yapılan basın toplantısı ile kampanyanın tüm detayları açıklandı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin ve çok sayıda inşaat firması yetkilileri katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz