27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul Deneyim Laboratuvarı Dünyada İlk Olacak

İstanbul Deneyim Laboratuvarı Dünyada İlk Olacak

İstanbul Şişhane’ye Deneyim Merkezi geliyor. İstanbul Living Lab Deneyim Merkezi içinde barındıracağı bölümlerle dünyada bir ilk olarak yaşama geçecek…

İstanbul Living Lab Deneyim Merkezi projesi için imzalar atıldı. Deneyim Laboratuvarı, Maker Atölyesi, girişimciler için Kuluçka Merkezi bölümlerini barındıracak olan olan proje bu özelliğiyle dünyada bir ilk olacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “İstanbul Living Lab Deneyim Merkezi” projesi için bu sabah Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen törende imza attı.

Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Living Lab kavramının Türkiye için yeni bir kavram olduğunu, inovatif düşünce ile girişimciliği bir araya getirmesi yönüyle de önemli olduğunu ifade etti. Projenin 11 ay sonra hizmete gireceğini söyleyen Başkan Topbaş, “Her türlü yazılım, donanım, ofis, atölye, ekip ve ekipmanların hazır olduğu bir ortam kuruyoruz” dedi.

Dünyada Bir İlk
Başkan Topbaş, “Kurulacak merkezde üç ana kısım olacak. Projelerin ve ürünlerin seçilip, analiz ve kontrol edildiği Kuluçka Merkezi, Deneyim Merkezi ve Eğitim Etkinlik Merkezi. Bu kadar kapsamlı olanı dünyada yok. Yani alanında bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Projenin asıl sahibinin İstanbullular olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, “20 yıllık işletme sonucunda toplam 43,62 milyon TL mali büyüklük hedefleniyor. Ticari başarısı olan inovasyonlarda artış sağlamasını bekliyoruz. Yeni başlayan şirketler ve girişimciler için bu büyük fırsat. Yatırımcılar için yeni ve alternatif bir pazar oluşturacak. Ulusal ve uluslararası platformda şirketlere hizmet üretme şansı verilmiş olacak” diye konuştu.

7 Milyon TL’lik Yatırım
İstanbul Living Lab Deneyim Merkezi projesi toplam 7 milyon TL bütçeyle Şişhane metro istasyonunda 900 metrekare alanda yaşama geçiriliyor. Proje için İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan destek sağlandığı ve toplam bütçesinin yüzde 71,63’ü kadar hibe alındığı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz