29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİnşaat Sektörü Hareketlenmeye Başladı

İnşaat Sektörü Hareketlenmeye Başladı

İnşaat sektörü hareketlenmeye başladı. Hazır Beton Endeksi yüzde 0.2 artış gösterdi ve eşik değerinin üzerine çıktı…

Türkiye Hazır Beton Birliği “Hazır Beton Endeksi”nin 2017 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Hazır Beton Endeksi, mart ayında 100,56 seviyesine yükselerek yüzde 0,2 oranında artış gösterdi.

Hazır Beton Güven Endeksi hariç diğer endekslerin eşik değerinin üzerine çıkması, hazır beton ve inşaat sektörlerindeki hareketlenmenin en net göstergesi oldu. Ancak Hazır Beton Faaliyet Endeksi’nin eşik değerin hemen üzerinde olması, ivmenin yeterli olmadığını ortaya koydu.

Faaliyet Endeksi yüzde 0,5 oranındaki artış gösterdi. Bu artış Mart ayında inşaat faaliyetlerinde ve hazır beton üretimindeki sınırlı da olsa yukarı yönlü harekete işaret etti. Ankete katılan firmaların yüzde 42’si mart ayında satışlarının artmış olduğunu, yüzde 37’si satışlarında geçen aya kıyasla bir değişme olmadığını, yüzde 21’i ise satışlarının azaldığını söyledi.

Hazır Beton Güven Endeksi Mart ayında yüzde 0.1 oranında artış gösterdi. Bu durum hazır beton sektöründe ekonomiye olan güvenin oldukça sınırlı olduğunu gösterirken, ankete katılanların yüzde 74’ü yeni yatırım yapmayı düşünmediğini söyledi. Yeni bir istihdamı düşünenlerin oranı yüzde %18, istihdamda azalma yaşanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 11’de kaldı.

Hazır Beton Beklenti Endeksi Şubat ayı ile aynı düzeyde kaldı. Anket katılımcılarının yüzde 58’i önümüzdeki üç ayda satışlarının artacağını, yüzde 8’i ise azalacağını belirtti. Sektör önümüzdeki döneme ilişkin iyimser beklentilere sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz