29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriHazır Beton Kalitesi Depremin Etkilerini Azaltıyor

Hazır Beton Kalitesi Depremin Etkilerini Azaltıyor

17 Ağustos depremi nedeniyle konuşan Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut alırken hazır beton kalitesinin sorgulanması gerektiğini açıkladı…

Konut satın alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması gerekiyor. Hazır beton kalitesinin doğal afetlerde yaşanacak zararları en aza indireceğini belirten Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, 17 Ağustos depremi nedeniyle açıklamada bulundu.

Kaliteli beton hakkında bilgi veren Vardar, “150 metrekare brüt dairede kaliteli hazır beton için ödenecek fark 750 TL. Tüketicinin 300 – 400 bin TL’lik daireyi satın alırken kaliteli hazır beton kullanılıp kullanılmadığını sorgulaması, müteahhitlerin satın alma tercihlerini yönlendirebilir. Böylece, THBB üyesi, KGS üyesi ve G Uygunluk Belgesi sahibi hazır beton üreticilerini tercih etmesini sağlar. Seramik, kapı, mutfak, banyo yapıda sonradan da değiştirilebilirsiniz ancak beton için bu mümkün değil” dedi.

Depremden Korunmak İçin Kentsel Dönüşüm Önemli
Vardar, Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü’nün bilgilerine göre Bursa genelinde 300 bine yakın konutun değişmesi gerektiğini belirterek, şu ana kadar kentsel dönüşüm için 2 bin 71 başvurudan bin 508’inin yıkıldığını açıkladı. Sürecin yavaş işlediğini belirten Vardar, bu konuda hızlanılması gerektiğini vurguladı.

Fatih Vardar “Bursa Beton olarak biz de kentimizdeki dönüşüm sürecine dahiliz. Gerek Nilüfer gerekse Osmangazi’deki yenileme ve dönüşüm süreçlerinde müteahhitlerin tercih ettiği marka olduk ve ürünümüz kullanılıyor. Özellikle Osmangazi’de Soğanlı Mahallesi’nde devam eden dönüşüm projesinde yapılan 1200 konut ve 200 dükkanda 150 bin metreküp C30 betonun tedarikçisiyiz” diye konuştu.

Vardar, yaşanan depremlerin ardından 6306 sayılı “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” hakkında kanun ile gündeme gelen kentsel dönüşüm, Türkiye’de yapısal olarak sorunlu binaların (depreme dayanıksız) yeniden ele alındığı ve koşullarının iyileştirilmesine odaklanılan bir eylem bütünü olarak yürürlükte olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz