25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriHatay Arena Stadı ne zaman açılacak?

Hatay Arena Stadı ne zaman açılacak?

Hatay’da TOKİ tarafından yapımı devam eden Hatay Arena Stadı’nın Eylül 2018’de hizmete açılacağı bildirildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, yaptığı açıklamada, Hatay Stadı’nda çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Yüklenici firma elinden gelen gayreti gösteriyor. Hava muhalefeti nedeniyle zaman zaman ara verilen çalışmalarda, şu ana kadar kapalı tribün bölümünün inşası devam etmektedir. Bir aksilik olmadığı takdirde Eylül 2018 de Hatayspor’un oynayacağı bir iç saha karşılaşması ile Hatay Arena Stadı’nı hizmete açacağız” dedi.

İHALESİ 14 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILMIŞTI

14 Kasım tarihinde TOKİ tarafından ihalesi yapılan yeni Hatay Stadyumu, 25 bin seyirci kapasitesine sahip. Narlıca Mahallesi’nin yakınındaki Hatay Stadyumu’nun Eylül 2018 de hizmete açılması planlanıyor. 25 bin seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu’nun yanında olimpik ölçülerde kapalı yüzme havuzu, çok amaçlı 5 bin kişilik spor salonu, futbol sahası, hentbol alanları, atletizm sahası ve tenis kortları yer alacak.

Yeni Hatay Stadyumu’nun tribün altlarında antreman salonları da bulunacak ve bu salonlar amatör branşlarda hizmet verecek.

ÖZELLİKLERİ

Yeni Hatay Stadyumunda bin kişilik jimnastik salonu, 100 yatak kapasiteli sporcu eğitim merkezi, 500 kişilik konferans salonu, 5 adet gençlik merkezi, il merkezinde 2000 metrekare oturum alanı, 4 katlı bina, idari ofisler, sosyal, kültürel etkinlik alanları bulunacak.
Özyurt Gazetesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz