29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriGayrimenkul Sertifikasında Talep Toplanmaya Başladı

Gayrimenkul Sertifikasında Talep Toplanmaya Başladı

Türkiye’de bir ilk olan Gayrimenkul Sertifikası için bugünden itibaren talep toplanmaya başladı. Üç gün sürecek talep toplama sürecinin ardından 5 Nisan’da BIST’te satışlara başlanacak…

TOKİ ve Makro İnşaat işbirliğinde İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Park Mavera 3 projesiyle birlikte Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor. Uzun süredir adını duyduğumuz Gayrimenkul Sertifikası için bugün ön talep toplanmaya başladı. 1 metrekarelik alanın 100 paya bölünerek satışa sunulacağı PArk Mavera 3 projesinde bir pay bedeli 42.5 TL olarak belirlendi.

Park Mavera 3 projesinde ilk etapta 33 bin 703 metrekarelik alanda toplam 3 milyon 370 bin 336 pay halka arz edilecek. Park Mavera 3 projesinden gayrimenkul sertifikası ile 11 bin paydan başlayan bir rakamla 2+1 daire alınabiliyor. Projede en yüksek pay ise 21 bine çıkabiliyor.

Gayrimenkul Sertifikası Nedir?
Gayrimenkul projelerini küçük paylara bölerek, herkesin ortak alabilmesini sağlayan bir yatırım aracıdır. Gayrimenkul Sertifikası bir daire alacak kadar birikimi olmayan, fakat gayrimenkul yatırımı yatırımı yapmak isteyenleri gayrimenkul projelerine ortak ediyor.

Gayrimenkul Sertifikası Nereden ve Nasıl Satın Alınıyor?
Gayrimenkul Sertifikaları için 29-30-31 Mart 2017 tarihlerinde, Vakıf Yatırım aracılığıyla herhangi bir banka üzerinden doğrudan alım yapılabiliyor.

Gayrimenkul Sertifikası Ne Kadar Bütçe Gerektiriyor?
Gayrimenkul sertifikası vatandaşın bütçesine bağlı olarak istediği kadar alınabiliyor. Projeye ve yatırıma aldınan pay kadar ortak olunabiliyor.

Gayrimenkul Sertifikasını Satmak İçin Proje Sonunu Beklemek Gerekiyor mu?
Gayrimenkul sertifikası istendiği zaman Borsa İstanbul’da satabiliyor, dilenirse proje teslimine kadar yani 3 yıl beklenebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz