26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriErdem Çenesiz Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Erdem Çenesiz Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 11,1’lik büyüme gösterdi. TSF Başkanı Erdem Çenesiz rakamları değerlendirdi…

TÜİK üçüncü çeyrek Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, yüzde 11,1’lik rekor büyümeyi değerlendirdi.

Türkiye ekonomisin üçüncü çeyrekte gerçekleştirdiği büyümenin sürpriz olmadığını belirten Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz; “İhracatı öncelikli ele alan ekonomik politikalar sayesinde büyümeyi yüksek oranlarda sürdürülebilir kılacak sanayi alt yapısına sahibiz. Şimdi, ekonomide oluşan bu yükselişi devam ettirmek ve daha ileri taşımak için çalışacağız” dedi.

“Sürdürülebilir büyüme için ihracat”
Çenesiz, “İhracat hedeflemeden yapılan yatırımlar milli servet kaybına sebep olmaktadır. Türkiye ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme ve gelişme için yüksek katma değerli ürün üretimi ve bu ürünlerin net ihracatını artırmak gerekmektedir. TÜİK açıklaması ile görünen o ki, ihracatın finansmanı konusunda gerek teminat gerekse maliyet alanlarında yapılan çalışmalar sonuç vermiştir. Bunların artırılarak devam etmesi büyümeyi sürdürülebilir hale getirecek en temel etken olan ihracatı da artıracaktır” diye konuştu.

“Eximbank kur sabitlemesi”
Çenesiz, “Eximbank’ın hazine kaynaklı kredilerine yapılan kur sabitlemesi, Eximbank işletme kredilerine de uygulanmalıdır.” dedi.

Çenesiz sözlerini “Özetle TÜİK tarafından açıklanan çift haneli büyüme rakamı bizleri son derece mutlu eden ancak tahmin ettiğimiz bir sonuçtu. Temsil ettiğimiz seramik sektörü, ihracat ve üretimdeki gücüyle Türk ekonomisindeki büyümeye ciddi katkılar sağlamaktadır. Sorumluluğumuzun bilincinde daha çok çalışmaya, üretmeye ve ihraç etmeye devam edeceğiz.” diyerek sonlandırdı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz