7 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem Haberleri3. Havalimanı Metro Hatları Ne Zaman Açılacak?

3. Havalimanı Metro Hatları Ne Zaman Açılacak?

Yapımı tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı’na ulaşımı sağlayacak metro hatları ne zaman açılacak. Bakan Ahmet Arslan açıkladı. İşte o açıklamalar…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam eden banliyö hattı ve 3. havalimanına yapılacak metro hattı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan, Marmaray ile banliyö hatlarının ayrı olmadığını, Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiz tek sistem olacağını açıkladı. Bakan Arslan, “Bu üç ayrı proje gibi anlaşılmamalı. Yapıları farklı, Marmaray deniz altında ancak banliyöler metro standardında olacak. Bunlar Marmaray’a bağlanacak. Gebze’den kalkan bir tren Halkalı’ya kadar kesintisiz gidecek. Bu 2018 Aralık ayında açılacak ve tam 77 kilometre giden bir araçtan bahsetmekteyiz” dedi.

3. Havalimanı’na ulaşımı sağlayacak metro hatları içinde konuşan Bakan Arslan, “Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattı çalışmaları da sürmekte. Ayrıca Yeni Havalimanı-Halkalı, yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. Yeni Havalimanına tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz