27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriEmlak Konut'tan Şubat'ta büyük kampanya geliyor!

Emlak Konut’tan Şubat’ta büyük kampanya geliyor!

2016’da yaşanan darbe girişiminden sonra hemen hemen tüm sektörlerde yaşanan sıkıntıların benzeri konut ve inşaat sektöründe de yaşanmaya başlandı. Konutta satışlar hemen hemen durma noktasına geldi. Girişimden hemen sonra olaya el atan Emlak Konut şimdi çok daha büyük bir kampanya ile vatandaşın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oldukça zor geçen bir 2016’nın ardından emlak sektöründe hareketlenme olması için çalışmalar başladı. Konut sektöründeki bu durgunluk bütün piyasaya yansıyor. 15 Temmuz’un ardından konut sektörünün lideri Emlak Konut tarafından yapılan kampanya kapsamında satışlarda biraz olsun artış yakalanınca şimdi kampanyaların ardı arkası kesilmeyecek gibi duruyor. Sektör şimdi de yeni bir atak geliştiriyor. 2 gündür piyasalarda dönen konutta 20 yıl vade haberleri vatandaşın yüzünü biraz olsun güldürdü. Orta gelirlilerin ev sahibi olması için tasarlanan kampanyanın detaylarının üzerinde henüz çalışma yapılıyor. Basına sızan ilk bilgilere göre kampanya kapsamında konut vadeleri uzatılıp vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olması planlanıyor. Emlak Konut önderliğinde yapılacak bu kampanyanın detaylarını biz Emlakmetrekare.com olarak araştırdık.

Üzerinde çalışmaların yapıldığı ve bu kez orta gelirli aileler için atılmak istenen adımın detayları yavaş yavaş belli oluyor. Önümüzdeki Şubat ayında başlaması planlanan 20 yıl vade kampanyasının Mart sonuna kadar süreceği edinilen bilgiler arasında.

‘Konutta 240 ay vade’

Emlak Konut’un 15 Temmuz’dan hemen sonraki yaptığı kampanya kapsamında 120 ay 0,70 faiz oranı ile konutlar satılmıştı. Şimdi ise hedef bu oranları da ödeyemeyen aileler. 120 ay için faiz oranı 0,50’lere düşürülmesi hedeflenirken, Türkiye’de bir ilk olacak olan konutta 240 ay vade kampanyası başlatılıyor. 240 ay vadede ise faizlerin 0,70’lerde olması planlanılıyor.

‘Darbe girişiminden sonra ikinci adımı atıyoruz’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum kampanya ile ilgili, “Biz ülke ekonomisine destek olmak için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası önemli bir kampanya başlatmıştık. Şimdi ikinci adımı atıyoruz. Burada vadeyi uzatıp, faizi daha da düşürmeyi hedefliyoruz. Emlak Konut, bankalar ve gayrimenkul geliştiren firmalar hepsi üzerine düşen fedakarlığı yapacak. Ev almak hiç bu kadar avantajlı olmamıştı. 45-50 gün sürmesi beklenen yeni kampanya ile alt ve orta gelirli vatandaşın da ev sahibi olmasını hedefliyoruz” dedi.
Bugüne kadar bir çok konut projesi üreten Emlak Konut 2016 yılını 10 bin 53 bağımsız bölüm satışı ile kapatarak, 2017 hedefinin ise 9 bin 900 bağımsız bölüm olduğunu duyurmuştu.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz