23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriTolga Sarıtaş kimdir? Tolga Sarıtaş kaç yaşında?

Tolga Sarıtaş kimdir? Tolga Sarıtaş kaç yaşında?

Yakışıklılığıla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tolga Sarıtaş kimdir? Tolga Sarıtaş kaç yaşında?

30 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Tolga Sarıtaş, aslen Sivaslı’dır. 1.76 cm boyunda olan Sarıtaş , Türk dizi ve film oyuncusudur.

Lise eğitimini Esenyurt Halil Akkant Lisesi’nde tamamlayan Tolga Sarıtaş, lise eğitimine devam ederken Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı’nda oyunculuğa başlamıştır.

8 yaşında bağlama çalmaya başlayan Tolga Sarıtaş, oyunculuk dışında müzikle de yakından ilgilenmektedir. Sarıtaş, çeşitli müzik gruplarında baterist ve gitarist olarak yer almıştır.

Oyunculuk kariyerine 7 yıl önce Bahtı Kara filminde Berk rolünü canlandırarak adım atan Tolga Sarıtaş, daha sonra Kaledeki Yalnızlık filminde oynamıştır.

Trt’de yayınlanan Sen de Gitme dizisinde bölüm oyunculuğu yapmış olan Tolga Sarıtaş, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve 20 Dakika dizilerinde konuk oyuncu olarak rol almıştır.

İlk olarak dikkatleri Muhteşem Yüzyıl’da canlandırdığı Şehzade Cihangir rolü ile çekmeyi başaran Tolga Sarıtaş, 2014 yılında “Benim Adım Gültepe” dizisinde oynamıştır.

Esas çıkışını 2015’te yayınlanan Güneşin Kızları adlı dizide canlandırdığı Ali Mertoğlu karakteri ile yakalayan Tolga Sarıtaş’ın ismi bir süre dizideki rol arkadaşı Hande Erçel ile anılmıştır.

Tolga Sarıtaş son olarak 20 Ocak 2017’de vizyona girecek olan “Kötü Çocuk” filminde başrol oynamıştır.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz