9 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriEmlak Bankası adımı sektörü umutlandırdı! Cumhurbaşkanı ne dedi?

Emlak Bankası adımı sektörü umutlandırdı! Cumhurbaşkanı ne dedi?

Bu yıl durgunluk ile gündeme gelen inşaat sektörü, Emlak Bankası’nın tekrar faaliyete geçecek olmasından umutlu. Sektör temsilcileri Banka’nın faaliyete geçmesi ile birlikte inşaatta finansman sorununun çözüleceği ve katma değerin artacağı görüşünde.

Emlak Bankasının 16 yıl sonra yeniden açılacak olmasının büyük önem taşıdığını belirten sektör temsilcileri, bu sayede başta inşaat ve gayrimenkul sektörü olmak üzere Türk ekonomisinin kazançlı çıkacağı görüşünde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı” tanıtım toplantısında, konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştirdiklerini belirtmişti.

Erdoğan, “Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz. İmar barışı kapsamında 13 milyon kayıtsız yapıyla ilgili işlemleri tamamlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz