18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriCumhurbaşkanı Açıkladı! Binalar Artık 5+1 Olacak

Cumhurbaşkanı Açıkladı! Binalar Artık 5+1 Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, binaların 5+1 olarak yapılması için talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan, buna uyulması için konuyu yakından takip edeceğini söyledi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, yeni dönemde belediyecilik anlayışından hareketle bundan sonra yapılacak binaları 5+1 esasına göre yapılması talimatını verdiğini ve buna uyulması için takipçi olacağını söyledi.

Cumrhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim en büyük sorunumuz bu işte. Çevreye duyarlı, kentler olması için çok talimat verdim. Özellikle İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını çok uyardım. Maalesef ‘tabi efendim haklısınız, gereğini yapacağız’ demelerine rağmen hiçbir şey değişmedi. İstanbul’da o binaların tıraşlanması konusunda zamanında çok söyledim. ‘Gereğini yapıyoruz’ dediler, ortada bir şey yok. O dönem, Çevre Bakanlığı’nın da çok ihmali olmuş. İzinlerle ilgili çok uyarılarım oldu. Ama bakıyorsunuz değişen bir şey yok. Her yerde çok katlı binalar. Şimdi, Çevre Bakanımız Mehmet Özhaseki’yle konuştuk. Bundan sonra izni verilecek binaların 4 artı bir olmasını istedim. ‘Tüm Türkiye’de tüm belediyelerde bu sınırlar aşılmasın’ dedim. Sonra bakan bey bana geldi. Müteahhitlik açısından 4 artı birin kurtarmadığını söyledi. Sonra 5 artı bir olarak anlaştık. İzleyeceğim, bakalım neler olacak? Bunlara bir daha müsaade etmeyeceğim, takipçisi olacağım. Şimdi yeni göreve gelen belediye başkanlarını da uyardım. Mustafa’yla (Tuna) konuştum, göreceksiniz neler yapacak? Bu tür binalarla ilgili gereği yapacak” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz