26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriYunanistan'da gayrimenkul sahibi olanlar için oturma izni!

Yunanistan’da gayrimenkul sahibi olanlar için oturma izni!

Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz, ülkede birçok anlamda reforma gidilmesine yol açıyor.

 

Yunanistan hükümeti son zamanlarda Yunanistan’da gayrimenkul sahibi olmak isteyen AB üyesi olmayan vatandaşlar için beş yılda bir yenilenen, daha esnek oturma izni koşullarını tanıttı.

Ülkeye her türlü vizeyle giriş yapan veya legal yollarla Yunanistan’a yerleşen gayrimenkul sahibi AB üyesi olmayan vatandaşlar için verilen oturma izni yeni bir sistemdir.

Buna göre Yunanistan’da 250 bin Euro yatırım yapan AB üyesi olmayan vatandaşlar, 5 yıl boyunca geçerli olacak AB ülkelerinde oturma iznine sahip olacaktır.

Türkiye’den talep yüksek
Türkiye’de yaşanan problemler, vatandaşları yurt dışında yatırım yapmaya itti. Özellikle yatırım yaparak oturum izni alınan AB ülkelerine sıcak bakan Türkler, Yunanistan’ın bu sistemine oldukça ilgi göstermektedir.

Kimler beş yıllık oturma izni hakkından faydalanabilir?
250 bin Euro yatırım yapan tüm AB üyesi olmayan ülke vatandaşları bu haktan yararlanabilecektir.

Oturma izni kaç yıllık olacak?
5 yıl

Oturma izni bittikten sonra yenilenecek mi?
Sahip olmuş olduğunuz mülk halen sizin adınıza ise evet.

Aile bireyleri de oturma izni alabilir mi?
Kendileri de oturma izni için bireysel başvuru yapabilirler. Aile bireylerinin oturma izni de 5 yıl süre ile olacaktır.

Oturma izni başvurumu nereye yapacağım?
Yabancı vatandaşlar ve göçmenlik direktörlüğüne başvurabilirsiniz. Kimi bölgelerde mülkün bağlı bulunduğu belediyeye de başvurular yapılabilir. Başvuru formu, mülk edindikten 15 gün içerisinde yapılmalıdır.

REDBLUE GUİDE NEDİR?
Yunan ve Türk firmaların, kuruluşların, serbest meslek sahiplerinin tüm dünyaya hitap edecek şekilde reklamını yapan bir portaldır. Türkiye ve Yunanistan ile ilgili her türlü konuda hem hizmet hem de ürün bilgisi verir. Çeşitli kategorileriyle yerel, farklı ve özel hizmet kalitesi sunar. Sürekli güncellenen içeriğiyle Yunanistan’da ve Türkiye’de gerçekleşen fuar, festival, spor, kültür, sanat ve daha pek çok etkinlik konusunda öncelikli haber alma kaynağıdır. Her kesimden insanın ihtiyacına ve seçeneklerine göre rezervasyon, alım satım gibi işlemlerin yapılabileceği firmalara ve şahıslara hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlar. İnanıyoruz ki bu iki ülke ve iki halk dünya sahnesinde farklarını ortaya koyarken birbirleriyle iş birliği yaparak çok daha iyi sonuçlar alabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz