2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriYabancıya KDV'siz konut satışına süre şartı

Yabancıya KDV’siz konut satışına süre şartı

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye’den konut alması durumunda KDV ödemeyeceğini anlattı. Ağbal, yabancıya KDV’siz konut satışına süre şartı getirileceğini de sözlerine ekledi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye’den konut alması durumunda KDV ödemeyeceğini anlattı. Ağbal, yabancıya KDV’siz konut satışına süre şartı getirileceğini de sözlerine ekledi. Ağbal, bunun çok önemli bir teşvik olduğunun altını çizerek, “Konuyla ilgili bir değerlendirme yaptık ve Genel Kurulda inşallah bir önerge verilecek. Yabancı bu imkandan ilk başta yararlansa bile bir yıllık süre içinde bu konutu elinde tutması gerekecek. Herhangi bir şekilde bir yıldan önce satmak isterse o takdirde gidip başta ödemediği KDV’yi vergi dairesine yatıracak.” dedi.

Yurtdışındaki vatandaşların da bundan yararlanabileceğini söyleyen Ağbal “Yurt dışında çalışma izni olan, yurt dışında yerleşmiş vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız da gelip Türkiye’de eğer konut veya iş yeri satın alırlarsa, aynı imkandan onlar da yararlanacak. Dolayısıyla, bugün inşallah Genel Kurulda bu yönde bir düzenleme de yapma noktasında bir irade ortaya koyacağız.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz