19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriYabancı konut alırsa KDV ödemeyecek!

Yabancı konut alırsa KDV ödemeyecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon programında yabancıların Türkiye’den konut almaları durumunda KDV ödemeyeceklerini belirtti.
Yabancılara konut satışına yönelik yaptıkları düzenlemelere ilişkin soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon programında yabancıların Türkiye’den konut almaları durumunda KDV ödemeyeceklerini belirtti.

Yabancılara konut satışına yönelik yaptıkları düzenlemelere ilişkin soruları da yanıtlayan Ağbal, inşaat şirketlerinin yabancı bir gerçek kişiye veya bir şirkete bir iş yeri veya konut sattığında, bunun örneğin yüzde 18 KDV’si varsa, bu KDV’yi istisna edeceklerini söyledi.

Yapılan bu düzenlemenin inşaat sektörüne çok büyük bir avantaj getireceğini bildiren Ağbal, “Şu anda ne var gündemimizde? Özellikle inşaat sektöründe vergi maliyetlerini aşağı çekmek için, kat karşılığı veya hasılat paylaşımı inşaat sözleşmeleri, inşaat taahhüt sözleşmeleri, yapı denetimi hizmet sözleşmelerinde vergi oranlarını aşağı çekebilecek bir yetkiyi Bakanlar Kurulu’ndan aldık. Yine tapu harcı diye bildiğimiz harcı farklılaştırıp oran farklılaştırabilmesi, yapması yetkisi de aldık.” dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz