9 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriUluslararası Gayrimenkul Borsası Geliyor

Uluslararası Gayrimenkul Borsası Geliyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Uluslararası Gayrimenkul Borsası kuracaklarını açıkladı. Canikli, borsayla ilgili yasal düzenlemeleri önümüdeki günlerde Meclis’e sevk edeceklerini söyledi…

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) ülkelerinin katılımı ile “Uluslararası Gayrimenkul Borsası” kuracaklarını açıkladı.

Teknik çalışmaların tamamlandığını söyleyen Canikli, Uluslararası Gayrimenkul Borsası’nın aynı menkul kıymetler borsası gibi olacağını, kağıtlar, hisselerin yerine, gayrimenkuller el değiştireceğini söyledi.

Gayrimenkul sertifikası çıkartarak içeriden ve dışarıdan milyarlarca dolar finansman sağlanması imkanı olduğunu, bunun zamanla geniş bir alana yayılacağını ifade eden Canikli, “Bütün güvenlik mekanizmaları sistemde var. Yani bir gayrimenkul satıcısı, konut, arazi, proje, AVM olabilir, borsaya fiyatıyla birlikte girecek. Aracı kurumlar vasıtasıyla. Fiyatını İSEDAK üyesi tüm ülkelere açık olacak şekilde gayrimenkulü satabilecek” dedi.

Gayrimenkul borsasının hiçbir risk içermediğine dikkat çeken Canikli, satış panelinde gayrimenkule ilişkin her türlü bilginin ve videonun yer alacağını, Türkiye’ye gelmeden, gayrimenkulü görmeden yatırımcının satın alabileceğini söyledi.

Canikli Uluslararası Gayrimenkul Borsası ile ilgili yasal düzenlemeleri önümüzdeki günlerde Meclis’e sevk edeceklerini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz