11 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesinde Dörtte Bir Uzlaşma Sağlandı

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesinde Dörtte Bir Uzlaşma Sağlandı

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde vatandaşların dörtte biri ile anlaşma sağlandı. İmzalar tamamlanır tamamlanmaz projede çalışmaların başlaması bekleniyor…

16 bin kişiye ev sahipliği yapan Tozkoparan’da kentsel dönüşüm için bekleyiş devam ediyor. Uzun zamandır başlaması beklenen Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların dörtte biri ile anlaşıldı.

TOKİ ile Güngören Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında dönüştürülecek olan Tozkoparan’da 58 hektarlık alanda 5 bin 500 konut ve 190 dükkan dönüşüm bekliyor.

3 etapta hayata geçirilecek olan Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde imzalar tamamlanır tamamlanmaz çalışmalar başlayacak. Projede hak sahipleri mağdur edilmeden kaç metrekare eve sahipse aynı büyüklükteki evini alacak ve ek ücret ödemeyecek.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde proje bitimine kadar 18 ay boyunca kira ödemesi yapılacak. Projede kendi dairesinden daha büyük daire isteyenler istedikleri daire ile kendi daireleri arasındaki metrekare farkını maliyet fiyatlarından hesaplayarak ödeyip daha büyük bir eve sahip olacak.

Belediye yetkilileri Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinin mahalle konseptinde tasarlandığını ve projede yüksek katlı rezidansların AVM’nin olmayacağını söylediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz