25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel ProjelerTürklerin Miami'deki yeni adresi Okan Tower Miami olacak!

Türklerin Miami’deki yeni adresi Okan Tower Miami olacak!

İnşaat sektörü dahil, turizmde, eğitimde, sağlıkta ve gıdada 50 yıllık tecrübeye sahip Okan Grubu’nun yeni projesi 70 katlı Okan Tower Miami satışa çıktı…

İnşaat sektörü dahil, turizmde, eğitimde, sağlıkta ve gıdada 50 yıllık tecrübeye sahip Okan Grubu’nun yeni projesi 70 katlı Okan Tower Miami projesi için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Okan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan katıldı. Projede satışlar dün itibarı ile başladı.

İnşaat Eylül’de başlayacak

555 N Miami Avenue adresinde inşa edilemeye hazırlanan proje 70 katlı olarak tasarlandı. Proje ile ilgili tüm izinler alındı. İnşaatın da Eylül ayında başlaması planlanıyor.

Hayatın içinde

Proje Miami şehir merkezinde, şehirdeki tüm ulaşım ağının orta noktasında, sanatın, sporun, eğlencenin, alışverişin, hem de iş dünyasının kalbinde yer alıyor. Biscayne Bulvarı’nın hemen batısında yer alan Brickell ve Edgewater’la sınırı çizilen Miami Downtown’ta bulunan Okan Tower Miami, American Airlines Arena, Miami World Center, Freedom Tower, Bayside Market Place ve Miami Port ile doğrudan bağlantılı konumda.

Metrekaresi 7 bin dolar

Miami’de 70 katlı olarak yükselmeye hazırlanan projede yer alan dairelerin metrekaresi 7 bin dolardan başlangıç gösteriyor. Projede 1+0’den 3+1’e kadar bir çok rezidans tipi bulunuyor.

Yüzde 10 peşinatla

Okan Tower Miami projesinden konut almak için yüzde 10 peşinatınızın olması yeterli oluyor. Projede yüzde 10 peşinat 45 aya kadar taksit imkanı sunuluyor. Projeden konut aldığınız zaman vergiler mülk orada olduğu için Amerika’ya ödeniyor. Projede dairelerin metrekaresi 5 metrekare ile 250 metrekare arasında değişiyor. Ve projede daireler net metrekareden satılıyor.

8 yılda kendini amorti ediyor

Projeden konut sahibi olduğunuzda 7-8 yılda kendini amorti edebiliyor.

300 milyon dolar yatırım

Okan Tower Miami projesi Miami’de 300 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor. Okan yatırımın kaynağı ile ilgili, birkısmının öz kaynak, bir kısmının satış geliri ile ve bir kısmının da kredi ile karşılanacağını dile getirdi.

11 Mayıs’ta Miami’de lansman

Okan Holding’in Miami’de inşa ettiği Okan Tower Miami projesi için ilk önce Türkiye’de lansman yapıldı. Mayıs’ın 11’inde de proje için Miami’de lansman yapılması planlanıyor.

‘Spor ve sanat dünyasından önemli rezervasyonlar aldık’

Okan satışlarla ilgili ‘Projenin üçte birini Türkiye’de satmayı düşünüyoruz. Bugün itibari ile sanat ve spor dünyasında da önemli isimlerden rezervasyon aldık’ dedi.

Hilton işbirliği ile kazanç fırsatı

Okan Holding, Okan Tower Miami projesinde Türk yatırımcıları condo-hotel konseptiyle tanıştırıyor. Projede Hilton Oteli’nin olmasının yanı sıra Hilton Grubu, Okan Tower Miami’nin 236 odadan oluşan condo-hotel’ini de işletecek. Ayrıca Okan Tower Miami’de 153 rezidans olmak üzere 389 ünite yer alacak. Projenin 4 katı da ofislerden oluşacak. Yatırımcılara, mülklerini ikamet etmedikleri zaman otel tarafından işletilerek gelir kazanma imkanı sunan “condo-hotel” modeli, ev sahibinin eve gitmediği zamanlarda evinin otel yönetimi tarafından işletilmesinin, kiralanmasının, her türlü bakım onarım ve temizliğinin üstlenilmesini sağlıyor. Hilton otel zincirinden ev tapusu sahibi olma anlamına gelen model sayesinde evin güvenliğiyle, sigortasıyla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Miami seyahatlerinizde ise kendi evinizde ve Hilton konforunda konaklama imkanı buluyorsunuz.

‘Tüm inşaat şirketleri arkamızdan Miami’ye gelecek’

Miami’nin son zamanlarda büyük turizm merkezi olduğunu vurgulayan Okan, ‘Biz ilk defa Türkler orada proje geliştiriyoruz. Bu bütün inşaat firmalarına örnek olsun. Arkamızdan bütün inşaat firmalarını bekliyoruz. Miami çok güzel bir yer.’ açıklamasını yaptı.

‘Orada sistem buradakinden farklı’

Türkiye’de inşaat yapmayla Amerika’da inşaat yapmanın bir olmadığını dile getiren Okan, ‘İlk başta olabilir mi diye endişelenenlerin olduğunu gördük. Orada bürokrasi buradan daha da fazla ve büyük tecrübe gerektiriyor’ açıklamasını yaptı.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz