15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriTürkiye'nin ilk LEED Gold sertifikalı fabrikası açıldı

Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikalı fabrikası açıldı

Kocaeli’nde inşa edilen Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikalı klima fabrikasının açılışı Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Systemair HSK, Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikalı, klima fabrikasının açılışını yaptı. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde açılan fabrikanın yaklaşık 15 milyon Euro yatırım değerine sahip olduğu açıklandı. Şirket, fabrikanın Ortadoğu ve Balkanlar’da üretim üssü olacağını bildirdi. Yılda 4 bin 500 klima santrali üretme kapasitesine sahip fabrikanın şirket ihracat oranlarını 5 yıl içerisinde yüzde 60’a çıkaracağı tahmin ediliyor.

Basın toplantısıyla başlayan açılış törenine şirketin Ceo’su Roland Kasper, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi Ayça Eroğlu ve Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu katıldı. Basın toplantısında şirket hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Toplantının ardından Ceo Roland Kasper, verdiği röportajda artan Euro ve dolar fiyatlarının yabancı yatırımcının Türkiye hakkındaki düşüncelerine etkisi üzerine konuştu. Kasper, “Tabii ki TL’deki dalgalanmalar hoş değil. Ama tabi daha önceden de söylediğimiz gibi 50 tane satış ofisimiz var. Ve tabi biz bu 50 satış ofisimizden istifade ederek ihracata odaklanıyoruz. İhracata odaklanarak buradaki dalgalanmayı dengelemeye çalışacağız. Bu arada dünya da sadece değer kaybeden para birimi de Türk lirası değil. Bu farklı zamanlarda farklı ülkelerde de olan bir durum. Biz yerel yatırımlara burada çok fazla odaklanıldığından bahsetmiştik elbette. Zaten havalimanı olsun hastaneler olsun bu tarz projelerde yer alıyoruz. Aynı zamanda buralardaki bu deneyim ve bilgi birikimini yine Türk mühendisleriyle birlikte yurt dışına taşıyor olacağız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz