28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ana yönetmeliğinde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ana yönetmeliğinde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından bugün resmi gazetede Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına daire yönetmelik yayınlandı.

 

İlana göre 26. maddenin birinci fıkrasında yer alan 4 ibaresi 6, 7 ibaresi ise 9 olarak değiştirildi ve yüksek onu kurulu ile ilgili değişiklikler yapıldı. Değişikliklerim bugün itibarı ile yapıldığını duyuran ilanda yönetmeliğin hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu’nun yöneteceği de bildirildi.

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden:
TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ANA YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 2/11/2002 tarihli ve 24954 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “dört” ibaresi “altı”, “yedi” ibaresi ise “dokuz” olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Yüksek Onur Kuruluna aday olabilmek için daha önce Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim, Denetim, Yüksek Onur Kurullarından ya da Oda Yönetim, Denetim, Onur Kurullarından en az birinde asıl üye olarak görev yapmış olmak ve herhangi bir disiplin cezası almamış olmak zorunludur.”
MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu yürütür.

 

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz