20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriTuğrul Tülek kimdir? Tuğrul Tülek kaç yaşında?

Tuğrul Tülek kimdir? Tuğrul Tülek kaç yaşında?

Vatanım Sensin dizisinde Stavro karakterini canlandıran Tuğrul Tülek kimdir? Tuğrul Tülek kaç yaşında?

26 Eylül 1976 tarihinde dünyaya gelen Tuğrul Tülek, Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur. Tülek, Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

1999 yılında Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalışmaya başlayan Tuğrul Tülek, ikinci lisans eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır.

Varşova, Polonya’da Akademia Teatralna im Aleksandra Zalwerowicza oyunculuk okulunda da eğitim almış olan Tuğrul Tülek, Tiyatro DOT’un Kürklü Merkür oyununda “Naz” karakterini canlandırmıştır.

Naz karakterindeki oyunculuğuyla 12.Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu” adaylığı getiren Tuğrul Tülek, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncuları Ödülleri’nde “Efes Pilsen Gençlik Özel Ödülü”nü ekip arkadaşlarıyla paylaşmıştır.

İki Kişilik Yaz oyunundaki rolüyle 19. Afife Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü alan Tuğrul Tülek, Tiyatro Eleştirmenliği Birliği (TEB) tarafından da yılın erkek oyuncusu seçilmiştir.

Vatanım Sensin dizisinde Stavro karakterini canlandıran Tuğrul Tülek, 2013’te Craft Oyunculuk Atölyesi’nde oyunculuk dersleri vermeye başlamıştır.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz