1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriTrabzon'da Konut Fiyatlarına Arap Yatırımcı Dopingi

Trabzon’da Konut Fiyatlarına Arap Yatırımcı Dopingi

Trabzon’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 11 artış gösterdi. Trabzon’daki fiyat artışına neden olan en büyük etken Arap yatırımcılar oldu…

Trabzon’da konut fiyatları Arap yatırımcılarının etkisiyle artışa geçti. Hürriyet Emlak Mayıs 2017 Emlak Endeksi verilerine göre Trabzon’da son bir yılda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 11 artış yaşanırken, arazi fiyatları da yüzde 15 arttı. Amortisman süresi ise son bir yılda hiç değişim göstermeyerek 25 yılda sabit kaldı.

Son bir yılda Trabzon’daki satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bin 500 TL’den bin 667 TL’ye yükseldi. Kiralık konutların metrekare ortalama fiyatı ise 5 TL’den 6 TL’ye çıktı.

Trabzon’da son bir ay içinde satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 12 artışla Ortahisar oldu. Şehirdeki en pahalı gayrimenkuller Ortahisar’dan çıkarken, en kısa amortisman süresi de 25 yıl ile Ortahisar’ın oldu. Fiyatı azalan ilçeler arasında ise Akçaabat ve Yomra yer aldı. Yine de Yomra’da yer alan satılık ve kiralık konut metrekare ortalama fiyatları, Ortahisar ve Akçaabat’taki fiyatların üzerinde seyretti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz