4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriToya Yapı'dan Bayrampaşa'da 1200 konutluk proje!

Toya Yapı’dan Bayrampaşa’da 1200 konutluk proje!

Toya Yapı Bayrampaşa’da yeni bir konut projesine başlıyor. Proje Necmettin Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikası’nın bulunduğu arazide yükselecek…

Bugüne kadar bir çok konut projesi geliştiren ve yaklaşık 2 ay önce Basın Ekspres’teki projesi olan Toya Next’i satışa çıkaran Toya Yapı bu kez kolları Bayrampaşa projesi için sıvadı. Necmettin Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikasının bulunduğu arazide 1200 konutluk proje yapacak olan Toya Yapı proje için son sürat çalışmaları sürdürüyor. Projenin satışlarına önümüzdeki yıl başlanacak.

Konut projesi olarak yükselecek olan Toya Yapı Bayrampaşa projesi Bayrampaşa Kartaltepe’de yükselecek. 44 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilecek projede yaklaşık 1200 konut bulunacak.

Sağmalcılar metro istasyonunun hemen önünde inşa edilecek proje Eski Edirne Asfaltı üzerinde konumlandırılıyor.

 

 

Geçtiğimiz yıl İstanbul Bayrampaşa’daki Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikasının bulunduğu arazinin satışı için ihale düzenlenmiş ve teklifler toplanmıştı. Ancak satış Yargıtay 1. Hukuk Dairesi tarafından hileli olduğu gerekçesiyle iptal edildi şeklinde haberler basında yer almıştı.

Sonradan İstanbul Bayrampaşa’daki Pancar Motor Fabrikası arazisi olan yerin hissedarları olan Kayseri ve Konya Şeker Fabrikaları, Toya İnşaat Şirketine 260 milyona sattığı iddia edilmişti.

Pancar Motor Fabrikası’nın temeli 1956 yılında dönemin başbakanı Necmettin Erbakan tarafından atılmıştı. Erbakan’ın fabrikası olarak bilinen fabrika, Ekim 2011 yılında kapandı. Fabrikadaki teçhizatlar da teker teker satılmıştı.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz