18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ’DEN KURASIZ EV FIRSATI!

TOKİ’DEN KURASIZ EV FIRSATI!

TOKİ, Türkiye’nin 35 ilinde 5 bin 543 konutu 80 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 285 TL’den başlayan taksitlerle satışa sundu.

TOKİ’nin 35 ilde açık satışa sunduğu 5 bin 543 konut dar ve orta gelirli vatandaşlara, 80 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 285 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkânı sağlıyor. Kurasız satışa sunulan konutlara başvuru yapacakların konut sahibi olmaması gerekiyor.

KURA YOK, BAŞVURU ÖNCELİĞİ VAR

Evi olmayan vatandaşları konut sahibi yapmak için Türkiye’nin hemen her şehrinde yüzlerce konutu içeren yeni projelerin hayata geçirmekte olduğunu belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, son 3,5 yıldır yapılan üretimlerin yüzde 95’inin alt ve orta gelirlilere dönük yapılan sosyal konutlar olduğunu hatırlatarak şunları aktardı: “Şu anda Türkiye’nin 35 ilinde 5 bin 543 konutu açık satış yöntemiyle satışa sunduk. Projelere göre farklılık gösteren ve fiyatları 80 bin TL’den başlayan konutlar, kurasız ve başvuru önceliğine göre satılacak. Vatandaşlar yıl sonuna kadar ilgili bankalara müracaat ederek konut sahibi olabilecek.”

EV SAHİBİ OLMAMA ŞARTI ARANIYOR

Konutlar, bulundukları illere göre yüzde 10, 20, 25 peşinat bedeli ve 120, 240 ay vade seçenekleriyle başvuru önceliği esas alınarak satılıyor. Satın alma için başvuru yapacakların konut sahibi olmaması, TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

HESAPLI KONUTUN ADRESİ TOKİ

Alt ve orta gelir grubunun ev sahibi olmasının en kolay yolunun TOKİ modeli olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı Turan, “Bu gelir grubundaki vatandaşlarımız aynı anda hem kira hem kredi ödeyemeyecekleri için evlerini teslim alıp oturduktan sonra taksitlerini kira öder gibi ödüyorlar. Böylelikle daha rahat ev sahibi oluyorlar” şeklinde konuştu. Turan, yaklaşık 700 bin vatandaşın TOKİ modeliyle ev sahibi olduğunu da belirtti.

KONUT PROJELERİNDE MAHALLE KONSEPTİ

Özellikle dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasında öncü rol üstlenen TOKİ, kurduğu yeni yaşam alanlarında önceliği yatay ve yöresel mimariye vererek farklı ekonomik katmanlardaki insanları buluşturan mahalle konseptinde uygulamalar geliştiriyor. Turan, son olarak Manisa, Muğla, Gaziantep ve İstanbul Kayaşehir’de bu yaklaşıma örnek teşkil eden büyük projeler geliştirildiğini belirterek, üretimlerini bu prensiple sürdüreceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz