15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ'den bin 356 konutluk yeni proje!

TOKİ’den bin 356 konutluk yeni proje!

TOKİ, İstanbul Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için inşasına başlanan bin 356 yeni konutun kura yöntemiyle satışa çıkarıldığını açıkladı.

 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, başvuru şartlarını sağlayan kişilerin, başvurularını 18-29 Haziran 2018 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin İstanbul ’daki bütün şubelerine başvurarak yapabileceğini söyledi. Kuralar ise 11-12 Temmuz tarihinde noter huzurunda çekilecek.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, inşasına başlanan bin 356 sosyal konutun dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlara dönük projelendirildiğini belirtti. TOKİ Başkanı Ergün Turan, iki etapta yer alan konutlara ilişkin başvuruların 18 Haziran Pazartesi itibariyle başlayacağını açıkladı.

‘KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMALARINI İSTİYORUZ’

18-29 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak olan başvurular sonunda 11-12 Temmuzda yapılacak kura çekilişi ile ev sahiplerinin belli olacağını belirten Turan, 198 bin TL’den başlayan konut fiyatlarında taksitlerin en düşüğünün 961 TL’den başlayacağını söyledi. 934 konutun alt gelir grubu, 422 konutun ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara satılacağını vurgulayan Turan, Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz