15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ yüzde 20 indirim kampanya şartları nelerdir?

TOKİ yüzde 20 indirim kampanya şartları nelerdir?

TOKİ tarafından konut ve iş yeri alıcılarına özel olarak başlatılan yüzde 20 indirim kampanyası için başvurular 24 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

TOKİ’nin, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına özel olarak her yıl düzenlediği indirim kampanyasında başvurular 24 Nisan’da başlıyor. Daha önceki indirim kampanyalarına çeşitli nedenlerle dâhil olamayan konut alıcılarının talepleri doğrultusunda geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için düzenlenen indirim kampanyası 18 Mayıs’ta sona erecek.

İndirim kampanyasından, satışları 2016 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri 2016 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri sahipleri yararlanacak. Kampanya kapsamında başvuru tarihi itibarıyla hesaplanan borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda veya alıcıların borç bakiyelerinin %25’inden az olmamak üzere ödenen tutara %20 indirim uygulanacak.

Konut ve iş yeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini belirlenen tarihler arasında satış işlemlerini gerçekleştiren bankaya başvurmak suretiyle peşin olarak kapatabilecek. Alıcıların başvuru tarihi itibarıyla öncelikle içinde bulunduğu aya ait taksiti yatırmış olmaları gerekiyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların 18 Mayıs’a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarda ve kısmi ödemelerde söz konusu indirim oranından yararlanılamayacak.

BORÇ BULUNMAMASI GEREKİYOR

Vadesi 12 aydan daha az kalan projelerin dâhil edilmediği indirim uygulamasından faydalanacak konut ve iş yeri alıcılarının İdare’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyaya katılmak isteyenlerin talep ve önerileri dikkate alan TOKİ, indirimden faydalanacaklara Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilme imkânı da sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yapılan indirim kampanyasından 17 bin 706 kişinin faydalanarak 950 milyon 767 bin TL borç kapatıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz