15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ 188 İş Yeri ve 110 Konutu Bugün Açık Artırmayla Satıyor

TOKİ 188 İş Yeri ve 110 Konutu Bugün Açık Artırmayla Satıyor

Toki toplam 298 konut ve iş yerini açık artırmayla bugün satıyor. İşte detayları…

TOKİ mülkiyeti kendisine ait olan 188 iş yeri ve 110 adet konutu açık artırmayla bugün satışa çıkarıyor.

Açık artırma saat 13:30’da TOKİ Salonu Bilkent/ Ankara ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda yapılacak. Aynı zamanda internet üzerinde de katılım sağlanabilecek.

Satışa sunulan konut ve iş yerleri Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Bitlis,Bolu, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Karabük, Karaman, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak’ta yer alıyor.

ÖDEME KOŞULLARI
• Taşınmazlar, Açık Artırmada yalnızca vadeli olarak satışa sunulacak olup, işyerleri %25 peşin 120 ay, Aksaray Güzelyurt, Ankara Nallıhan, Çorum Dordurga, Çorum Osmancık 2.Etap, Erzincan Çağlayan, Erzincan Geçit 2.Etap, Erzincan Mengüceli, Gaziantep Şehitkamil 466 Konut, Karabük Eskipazar 2.Etap, Karabük Safranbolu, Karaman Orginize Sanayi Bölgesi Çalışanları, Konya Altınekin, Konya Hadim, Konya Hüyük, Sivas Merkez Yenimahalle, Şanlıurfa Maşuk – 2.Etap – 3.Etap, Trabzon Akçaabat Sarıtaş projesinde yer alan konutlar %12 peşin 180 ay, Bolu Mudurnu 3.Etap, Çorum Dodurga, Çorum Osmancık 2.Etap, Erzincan İliç, Erzincan Geçit, Gaziantep Şehitkamil 466 Konut, Gaziantep Şehitkamil 1.Etap, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 420 ve 637 Konut, Karabük Yenice, Kocaeli Şekerpınar 2.Bölge, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Samsun
Çay ve Sivas Merkez Yenimahalle projelerinde yer alan konutlar %25 peşin 120 ay vade seçenekleri ile satılacaktır.

• Taşınmazlar mevcut durumu ile satışa sunulmuş olup, alıcılar taşınmazı görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş sayılacaktır. İdarece bu taşınmazlarda herhangi bir tadilat ve onarım yapılmayacaktır.

• Muhammen bedeller bütün projeler için KDV hariç olarak belirlenmiş olup, vadeli işyeri ve İstanbul Başakşehir Kayabaşı 420 ve 637 Konut Projesinde yer alan konut satışlarında Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi tutarı, taşınmazın (işyeri/konut) tesliminden sonraki vadelere yayılarak tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden hesaplanan KDV tutarı kalan vadelere yayılarak, peşin işyeri satışları ile konutların satışlarında ise projenin teslimi aşamasında peşin olarak tahsil edilecektir.

• Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında sözleşmeye ilişkin (tek nüsha) damga vergisi, ihale karar pulu ile vb. giderler alıcı tarafından ödenecektir.

• Vadeli İşyeri/konut satışlarında taksit borç bakiyesi, vade süresince her altı ayda bir (Ocak ve Temmuz), teslim ve artış oranı bilgilerini içeren tabloda yer alan artış oranları uygulanarak hesaplanır ve alıcı tarafından ödenir. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, söz konusu satışlar ile ilgili ilk artış uygulaması Temmuz 2018 tarihinde realize edilecektir.

• Vadeli satışlarda belirlenen peşinat oranları asgari oranlar olup, dileyen alıcılar kredilendirilen borç bakiyelerini düşürebilmek amacıyla satış tarihinde ek peşinat ödemesi hakkına sahiptir.

• Satış işlemlerine yönelik reklam, tanıtım, pazarlama ve satış organizasyonu hizmetleri Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından yerine getirilecektir. Bu çerçevede, tekliflerin İdareye iletilmesi aşamasında alıcı adaylarının, Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.’nin KDV Hariç satış bedeli üzerinden alınan %2 (yüzdeiki) + KDV (%2 komisyon bedelinin %18’i) oranındaki komisyon bedelini yatırması gerekmektedir.

• Ayrıca, sözleşmeden doğan Banka Komisyonu alıcıya aittir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz