6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTermal turizmde hedef Rusya

Termal turizmde hedef Rusya

Türkiye’deki termal turizmciler, yaz aylarındaki tuTürkiye’deki termal turizmciler, yaz aylarındaki turist sayısını kışın da yakalamak için Rusya’yı hedef pazar seçti.rist sayısını kışın da yakalamak için Rusya’yı hedef pazar seçti.

DENİZ, kum ve güneş turizminin yanında kültürel zenginlikleriyle yabancı turistlerin ilgisini çeken Türkiye, termal kapasitesiyle de ön plana çıkmayı hedefliyor. Bulunduğu coğrafi konumun getirisi olarak sıcak su kaynaklarına ev sahipliği yapan Türkiye, yeni tesis yatırımlarıyla termal turizmde de iddiasını artırıyor.

2023 yılında sağlık turizminden 10 milyar dolar gelir hedefleyen Türk turizmciler, alternatif alanda en fazla turisti ise termal turizmden bekliyor.

Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık, AA muhabirine, Türk termallerini tanıtmak için yola çıktıklarını, dünyanın farklı noktalarında çalışma yürüttüklerini anlattı.

Yılık, dünya turizm sektöründe tanınan bir ülke olan Türkiye’nin termal zenginliklerinin ise hemen hiç tanınmadığına işaret ederek, bu kapsamda deniz, kum, güneş turizminde güçlü oldukları pazarları ilk hedef olarak belirlediklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz