29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriTepe Emlak Yatırım 25 Yaşında

Tepe Emlak Yatırım 25 Yaşında

Türkiye’nin AVM yolculuğunda pek çok ilkler ve renovasyon projeleriyle yer alan, organize perakende sektörünün köklü şirketlerinden Tepe Emlak Yatırım 25’inci yılını geride bıraktı.Önümüzdeki dönem hedeflerini açıklayan Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayal Olcay, “25 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemizle Türkiye’nin farklı illerindeki AVM, karma projeler ve ticari alanların yönetim ve kiralama hizmetlerine yoğunlaşacak, renovasyon projelerine ve AVM’lerimize yeni fonksiyonlar eklemeye odaklanacağız.” dedi.

25 yıldır gerçekleştirdiği projelerle birçok ilke imza atan, deneyimli kadrosuyla alışveriş merkezi ve ticari alanlarda sürdürdüğü yönetim, kiralama ve konsept danışmanlığı hizmetlerini başarıyla gerçekleştiren Tepe Emlak Yatırım A.Ş.’nin çeyrek asrı geride bırakmanın gururunu yaşadığı 25’inci yıl özel davetinde, Bilkent Holding’in üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, grup şirketlerinin genel müdürleri ve Tepe Emlak Yatırım paydaşları Bilkent Otel’de bir araya geldi.

Türkiye’deki AVM tarihinin çok büyük bir bölümüne tanıklık eden şirketin, 25 yıldır ülke ekonomisine katkı sunan sektörün önde gelen şirketleri arasında yer aldığını belirten Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayal Olcay: “Bilkent Holding çatısı altında, organize perakende sektöründe ilkleri başarmış ve birçok başarılı projeye imza atmış olmanın gururuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alışveriş merkezi ve ticari alanlarda sürdürdüğümüz yönetim, kiralama ve konsept danışmanlığı hizmetlerinde strateji odaklı düşünüp fark yaratmayı amaçlıyoruz. Hizmet verdiğimiz bütün alanlarda gerek kurumsal yapımız gerekse bağlı bulunduğumuz holding şirketlerinin sağladığı sinerjiyi avantaja dönüştürerek, yarattığımız çözümlerle çalıştığımız markalara değer katmanın yanı sıra birçok kişiye de istihdam imkânı yaratıyoruz. Alanında uzman kadromuzla AVM yatırımları, yönetimi ve proje danışmanlığı konularında sektördeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor, çevreye ve insana saygı odaklı, yeni ve uygulanmamış fikirlerle projelerimizde fark yaratıyor ve öncülük ediyoruz ” dedi.

25 yıllık bilgi birikimi ve tecrübenin başarısı
Tepe Emlak Yatırım olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektörde fark yaratacak ilkleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Hayal Olcay, “25 yılını geride bırakan bir şirket olarak sektöre ve Türkiye’ye kazandırdığımız değerler, ödüllerle tescillenen başarılarımız ve örnek gösterilen uygulamalarımızla gurur duyuyoruz. Bu çatı altında dolu dolu geçen 25 yıla binlerce istihdam, farklı konseptlere sahip onlarca AVM, ulusal ve uluslararası ödüller ve birçok başarılı proje sığdırdık, sektörün ilklerini hayata geçirdik, dönüşüme ve değişime öncülük ettik. 2002 yılında açılan ve İstanbul’un ilk temalı AVM’si olan Tepe Nautilus, Avrupa ve Anadolu Yakası’nın bağlantı noktası oldu. 1998 yılından beri hizmet veren, Ankara’nın ilk alışveriş merkezlerinden biri olan, dünyanın dev markalarını Ankaralılarla tanıştıran Bilkent Center, geçirdiği renovasyonla 2019-2020’de European Property Awards’da en başarılı yenileme ve Perakende mimarisi ödülü ve 2020 Globale RLI En iyi Alışveriş Merkezi Renovasyonu Ödülü’ne layık görüldü. 2015’te Bilkent Center bünyesinde yaklaşık 7000 m2’de yer alan Ankara’nın ilk gastronomi merkezi Bilkent Station gerçekleştirilen dönüşümle herkesin beğenisini kazandı. Yine Ankara’daki ilk açık hava konseptli buluşma noktası Tepe Prime Avenue bu yıl 10’uncu yaşını kutladı. İnsanların güvenle, keyifle yaşamlarının bir parçası olan mekanlar yaratmış olmak gerçekten hepimizi çok gururlandırıyor.” diye konuştu.

‘Daha ileriye, en iyiye’
Hayal Olcay, alışveriş merkezleri ve ticari alanlarda sürdürdükleri yönetim, kiralama ve konsept danışmanlığı hizmetlerinde, değişen dünyanın tercihlerine uygun stratejilerle ve yenilikçi fikirlerle 25 yıllık tecrübeyi avantaja dönüştürdüklerini belirterek, şöyle devam etti: “Alanında uzman kadromuzla sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor, yarattığımız çözümlerle yaşama ve markalara değer katıyoruz. Bilkent Holding’e ait grup şirketleriyle sağladığımız sinerji ise, bu yolculukta her zaman bize güç katıyor. Yüzyılın olayı olarak nitelendirebileceğimiz pandemi süreciyle birlikte dünya değişirken yaşamlarımızda ve alışkanlıklarımızda yeni bir dönem başladı. Pandeminin getirdiği öğretilerle beraber, sektörümüzün içinde bulunduğu değişim süreci ivme kazandı. Bu dönemde değişen koşullarla birlikte zorlaşan ticari hayatta öncelikle şirketimizi en az kayıp yaşatarak koruyabilmek için hızlı tedbirler aldık. En önemlisi de bu dönemde paydaşlarımızla birlikte uyumlu, yakın ve şeffaf iletişim sağlayarak bağlarımızı daha da güçlendirdik. ‘Daha ileriye, en iyiye’ felsefesini benimseyerek, güçlü ilişkiler ve yenilikçi fikirlerin geleceğe en büyük yatırım olduğuna inanıyoruz.”

Pandemi döneminde yatırımlara devam
Tepe Emlak Yatırım’ın 25 yıllık dönemde hayata geçirdiği yeniliklerden bahseden Genel Müdür Deniz Bozan ise şunları söyledi: “25 yıldır gücümüzü köklerimizden alarak, çizgimizden hiç ayrılmadan, sürdürülebilir başarıya odaklanarak yolumuza devam etmenin coşku ve gururunu yaşıyoruz. Bilkent Center, Tepe Nautilus, Tepe Prime, 365 AVM, Park Ahlatlıbel’de başarı ve yeniliklerle dolu yönetimimiz devam ederken, son 1 yıl içinde İş GYO adına Ege Perla’nın yönetimi, İş Portföy Yatırım adına Manzara Adalar ve ayrıca İDO İstanbul Deniz Otobüsleri terminal ve gemilerindeki ticari alanlarının kiralanması da hizmet ağımıza eklendi. Alışveriş merkezi sektöründe, yaşadığımız salgın öncesinde de değişim, dönüşüm, renovasyonlar ön plana çıkmaktayken, salgınla birlikte bu dönüşümler hız kazandı. Bu dönemde maliyet odaklı yönetim önceliklerimizin en üstünde yer alırken bir yandan değişen alışveriş alışkanlıklarına uyum sağlamaya, bir yandan da daha fazla temiz havada, daha keyifli vakit geçirmek için deneyim alanlarına da yer verecek şekilde fonksiyon değişikliklerine odaklandık. Anadolu Yakası’nın kalbinde, keyifli bir buluşma noktası olan Nautilus Meydan, yeşillikler içinde günün her saati temiz hava alarak keyifli zaman geçirilebilecek Tepe Teras, Ankara Sanat Tiyatrosu ile birlikte perdelerini açan Bilkent Sahne bu dönüşümde en keyifli örneklerimiz. Yaşam merkezlerine dönüşen alışveriş merkezlerimizde, ziyaretçilerimizin her özel gününe tanıklık ediyor, mutluluklarına ortak oluyoruz. Her yaşa uygun etkinliklerimizle, sanat ve kahve festivallerimizle alışkanlıklarının, hayatlarının bir parçası olmak bizi de mutlu ediyor” dedi.

Başarımızı dinamik ve tecrübeli ekimize borçluyuz
Konuşmasında 25 yıllık başarının arkasında büyük ve güçlü bir ekibin yer aldığını belirten Deniz Bozan, şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde de trendlere uyum sağlayan yeniliklerimiz, aramıza katılacak yeni markalar, güçlü işbirlikleri ve Bilkent Holding grup şirketlerimizle “birlikte” yaratacağımız sinerji ile alışveriş merkezi kiralama ve yönetimindeki başarılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Çalışma hayatında bugün en çok dijitalleşme, inovasyon, sinerji, işbirlikleri, sürdürülebilirlik, çeviklik ve yılmazlık gibi kavramlar öne çıkarken, aslında organizasyonların gücünü belirleyen ekiplerimizin gücü. Bizi bugünlere taşıyan bu güzel aileye, bu başarıların arkasındaki dinamik ve tecrübeli ekibimize özellikle teşekkür ediyorum.”

Ulaşılması zor alanlar ecoDrone’larla binlerce tohumla buluşacak
Tepe Emlak Yatırım’ın sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda pek çok projeye hayat verdiğini belirten Deniz Bozan, “Bu doğrultuda şirketimizin kuruluş yıl dönümünde doğayı korumaya yönelik farkındalık yaratma amacıyla çok değerli bir çalışma gerçekleştireceğiz. Ecording ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde ulaşılması zor alanlarda insansız hava araçları ecoDrone’larla binlerce tohum topu atışı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz